
Plněné tortilly mohou být skvělou a rychlou večeří, sytou svačinou nebo lehčím obědem. Pokud také máte tortilly vždy ve špajzu, tak by vám mohl tento recept přinést osvěžení zaběhnutých nápadů, jak je běžně připravujete.
Na videopostup receptu se můžete podívat tady.


Ingredience
- 150 g žlutého hrachu (váha v suchém stavu), 300 g uvařeného
- 2 stroužky česneku
- 5 lžic olivového oleje
- šťáva z 1 citronu
- 50 g mandlí nebo jiných ořechů/semínek
- sůl
- 2 velké hrsti čerstvé bazalky
- 4 lžíce ledové vody
K podávání
- 4–6 celozrnných pšeničných tortill
- 50 g baby špenátu
- 3 mrkve
- 50 g mandlí
Postup
- Hrách důkladně propláchnu a vařím v čerstvé vodě s trochou kmínu nebo se saturejkou doměkka. Trvá to asi 25 až 35 minut. Potřebuju, aby hrách byl velmi měkký. Solím až ke konci. Uvařený hrách sliju.
- Do mixéru dám všechny suroviny a trochu vody. Začnu mixovat a podle potřeby přilévám vodu. Mixuju, až dosáhnu hladké textury.
- Tortilly můžu nahřát na pánvi.
- Poté každou tortillu potřu bazalkovo-hrachovou pomazánkou. Přidám baby špenát, mrkev nakrájenou na proužky a nasekané mandle. Zakápnu olejem.


Doba přípravy
15 minut (bez vaření hrachu)
Počet porcí
4
Jídlo je veganské a bezlaktózové a dle volby tortilly může být bezlepkové.
Nápady na obměny
Místo hrachu se hodí máslové fazole nebo velmi doměkka uvařená cizrna. Bazalku doplňte o špenát nebo přidejte i trochu čerstvé máty.
Zbyl vám hrách? Zkuste z něj připravit dokonale krémový hummus.