
Jakmile si jednou připravíte domácí probináček, ten kupovaný už si do košíku nehodíte. Nejen že je chuťově násobně lepší, ale polepšíte si i cenově. Zároveň máte možnost korigovat množství cukru a vymýšlet si příchutě. Domácí pribináček je tak skvělou svačinou pro malé děti a batolata.
Základní recept: 130 Kč/kg


Ingredience
Základní recept
- 250 ml smetany ke šlehání
- 250 až 500 g odkapaného (polo)tučného tvarohu | váha před odkapáním
Postup
- Smetanu vyšlehám dotuha. Je lepší použít smetanu z lednice a mít i studenou mísu.
- Vmíchám tvaroh a ochutím – mrkněte dolů na mé nejmilejší variace.
Nejlepší je jen tak na lžičku, k teplým loupákům, k ranním lívancům či palačinkám. Ráda ho dávám i dětem do znovuplnitelných kapsiček.
Poměr 1 díl tvarohu a 1 díl smetany představujte nejjemnější verzi. Pribináček s poměrem 2 díly tvarohu ku 1 dílu smetany je více tvarohový a méně smetanový.
Moje oblíbené příchutě
Vanilkový
- 1 lžíce moučkového cukru
- semínka z půlky vanilkového lusku
Kakaový
- 2 lžíce moučkového cukru
- 1–2 lžíce holandského kakaa
„Nutella“
- 1 lžíce holandského kakaa
- 1 lžíce moučkového cukru
- 2 lžíce lískooříškového másla
Karamelový
- 2 lžíce karamelové Mixitelly
Stracciatella
- 50 g nastrouhané tmavé čokolády







Váha
Cca 450 g výsledného pribináčku
Náklady
25 Kč / 250 g tvarohu, 30 Kč / 250 ml smetany ke šlehání
Doba přípravy
10 minut