Říká se, že pistácie jsou oříšky králů. Potvrdit to nemůžu, ale jejich chuť a nazelenalá barva je skvělá a každému dezertu dodá výjimečnost. Ať už se pro zelené dortíčky rozhodnete na Valentýna anebo kdykoliv jindy, budete moc spokojeni. A co teprve, když je doplníte o pořádnou čepici nugátového krému😍.
Tip: těsta na muffiny a cupcakes nemají ráda dlouhá šlehání. Výsledné cupcakes by byly tuhé. Dlouho ani nešlehejte mascarpone s tvarohem, mascarpone by se vám mohlo srazit.
Co potřebuju?
Pistáciové cupcakes
- 70 g másla
- 1 vajíčko
- 150 g 10% jogurtu
- 70 g třtinového cukru
- 80 g pistácií od Mixit (nahrubo namletých)
- 100 g hladké (špaldové) mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- špetka soli
Nugátový krém
- 250 g tučného odkapaného tvarohu
- 250 g mascarpone
- 2 lžíce moučkového cukru
- 2 poctivé lžíce nugátové Mixitelly
Navíc
- papírové košíčky
- menší hrst nahrubo nasekaných pistácií
Jak peču?
Pistáciové cupcakes
- Suroviny z lednice na cupcakes vyndám hodinu před pečením. Máslo rozpustím a nechám zchladnout. Ořechy nasekám/umelu.
- Formu na muffiny vyložím košíčky. Zapnu předehřívat troubu na 180 stupňů.
- V míse promíchám máslo, jogurt, cukr a vajíčko. Přisypu ořechy, mouku, prášek do pečiva a sůl. Vymíchám těsto. Míchám jen ručně a jen aby se suroviny spojily.
- Rozdělím do košíčků a peču 20–25 minut. Propečenost otestuju špejlí.
Nugátový krém
- Tvaroh a mascarpone (oboje z lednice) rychle prošlehám s cukrem. Vešlehám Mixitellu. Ochutnám a nesežeru.
- Uložím ztuhnout do lednice. Stačí 30 minut.
Kompletace
- Krém přendám do cukrářského sáčku se zubatou špičkou.
- Bohatě každý dortík ozdobím krémem. Posypu sekanými pistáciemi.
Doba přípravy
30 minut
Pečení
20–25 minut při 180 stupních
Počet kousků
8
Recept jsem připravila v milé spolupráci s Mixit. Od 7. února do 19. února můžete využít slevový kód na celý nákup na stránkách Mixit, stačí zadat BUCHTAVTROUBE.