Říká se, že pistácie jsou oříšky králů. Potvrdit to nemůžu, ale jejich chuť a nazelenalá barva je skvělá a každému dezertu dodá výjimečnost. Ať už se pro zelené dortíčky rozhodnete na Valentýna anebo kdykoliv jindy, budete moc spokojeni. A co teprve, když je doplníte o pořádnou čepici nugátového krému😍.

Tip: těsta na muffiny a cupcakes nemají ráda dlouhá šlehání. Výsledné cupcakes by byly tuhé. Dlouho ani nešlehejte mascarpone s tvarohem, mascarpone by se vám mohlo srazit.


Co potřebuju?

Pistáciové cupcakes

  • 70 g másla
  • 1 vajíčko
  • 150 g 10% jogurtu
  • 70 g třtinového cukru
  • 80 g pistácií od Mixit (nahrubo namletých)
  • 100 g hladké (špaldové) mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • špetka soli

Nugátový krém

  • 250 g tučného odkapaného tvarohu
  • 250 g mascarpone
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 2 poctivé lžíce nugátové Mixitelly

Navíc

  • papírové košíčky
  • menší hrst nahrubo nasekaných pistácií

Jak peču?

Pistáciové cupcakes

  1. Suroviny z lednice na cupcakes vyndám hodinu před pečením. Máslo rozpustím a nechám zchladnout. Ořechy nasekám/umelu.
  2. Formu na muffiny vyložím košíčky. Zapnu předehřívat troubu na 180 stupňů.
  3. V míse promíchám máslo, jogurt, cukr a vajíčko. Přisypu ořechy, mouku, prášek do pečiva a sůl. Vymíchám těsto. Míchám jen ručně a jen aby se suroviny spojily.
  4. Rozdělím do košíčků a peču 20–25 minut. Propečenost otestuju špejlí.

Nugátový krém

  1. Tvaroh a mascarpone (oboje z lednice) rychle prošlehám s cukrem. Vešlehám Mixitellu. Ochutnám a nesežeru.
  2. Uložím ztuhnout do lednice. Stačí 30 minut.

Kompletace

  1. Krém přendám do cukrářského sáčku se zubatou špičkou.
  2. Bohatě každý dortík ozdobím krémem. Posypu sekanými pistáciemi.

Doba přípravy
30 minut

Pečení 
20–25 minut při 180 stupních

Počet kousků
8

Recept jsem připravila v milé spolupráci s Mixit. Od 7. února do 19. února můžete využít slevový kód na celý nákup na stránkách Mixit, stačí zadat BUCHTAVTROUBE.