Můj oblíbený recept – svěže zelená pomazánka díky hrášku a kapce citrónu. Díky fetě má pomazánka říz, který vyvažuje nasládlá chuť kešu ořechů. Pomazánku milují i obě moje holčičky, snad bude i vám.

Pomazánka (pesto) je skvělá na křupavý chleba, jako dip do salátu anebo ji vmíchejte do těstovin. Jo a k pečené zelenině sedí taky perfektně.


Co potřebuju?

  • 100 g kešu ořechů
  • 250 g mraženého hrášku
  • 2 stroužky česneku
  • 200 g fety
  • šťáva z 1/4 citrónu

Jak připravuju pomazánku?

  1. Kešu ořechy namočím na 2 hodiny do vody. 
  2. Hrášek přesypu do sítka a proliju vroucí vodou.
  3. Česnek posekám nahrubo.
  4. Všechny suroviny dám do tyčového mixéru a rozmixuju dohladka.

TIP: Místo kešu ořechů ráda používám levnější slunečnicová semínka. Semínka je potřeba také namočit. Namáčením ořechů/semínek zlepšíte jejich stravitelnost a zároveň pomazánka bude krémovější.

Doba přípravy: 10 minut + čas na namáčení kešu