Můj oblíbený recept – svěže zelená pomazánka díky hrášku a kapce citrónu. Díky fetě má pomazánka říz, který vyvažuje nasládlá chuť kešu ořechů. Pomazánku milují i obě moje holčičky, snad bude i vám.
Pomazánka (pesto) je skvělá na křupavý chleba, jako dip do salátu anebo ji vmíchejte do těstovin. Jo a k pečené zelenině sedí taky perfektně.
Co potřebuju?
- 100 g kešu ořechů
- 250 g mraženého hrášku
- 2 stroužky česneku
- 200 g fety
- šťáva z 1/4 citrónu
Jak připravuju pomazánku?
- Kešu ořechy namočím na 2 hodiny do vody.
- Hrášek přesypu do sítka a proliju vroucí vodou.
- Česnek posekám nahrubo.
- Všechny suroviny dám do tyčového mixéru a rozmixuju dohladka.
TIP: Místo kešu ořechů ráda používám levnější slunečnicová semínka. Semínka je potřeba také namočit. Namáčením ořechů/semínek zlepšíte jejich stravitelnost a zároveň pomazánka bude krémovější.
Doba přípravy: 10 minut + čas na namáčení kešu