
Klasická vajíčková pomazánka v odlehčeném stylu! A hlavně se závanem jara v podobě medvědího česneku. Připravte si ji kdykoliv během roku a nejen na jaře a Velikonocích. Místo medvědího česneku sáhněte po klasické pažitce.
Doba přípravy | 20 minut
Množství | 500 g
Pomazánka je vegetariánská a bezlepková.

Ingredience
- 4 vejce
- 50 g změklého másla
- 250 g měkkého tvarohu v alobalu
- 1 lžíce dijonské hořčice (množství si případně upravte podle své chuti)
- asi 6 stonků medvědího česneku (možno vynechat nebo nahradit pažitkou)
- sůl a pepř podle chuti
Jak pomazánku připravuju?
- Vejce vynadám z lednice alespoň hodinu před vařením.
- Uvařím vejce do pomazánky. Vkládám je do vroucí vody a vařím je 7–8 minut. Okamžitě zchladím ve studené vodě.
- Vejce oloupu a rozpůlím. Žloutky vyndám a přendám je do misky, kam přidám změklé máslo. Bílky dám stranou.
- Žloutky rozmačkám s máslem na jemný krém. Vmíchám tvaroh a přidám i dijonskou hořčici.
- Bílky pokrájím na malé kostky a vmíchám je do pomazánky spolu s posekaným medvědím česnekem. Podávám na dobrém chlebu.












