Klasická vajíčková pomazánka v odlehčeném stylu! A hlavně se závanem jara v podobě medvědího česneku. Připravte si ji kdykoliv během roku a nejen na jaře a Velikonocích. Místo medvědího česneku sáhněte po klasické pažitce.


Doba přípravy | 20 minut
Množství | 500 g
Pomazánka je vegetariánská a bezlepková.



Ingredience

  • 4 vejce
  • 50 g změklého másla
  • 250 g měkkého tvarohu v alobalu
  • 1 lžíce dijonské hořčice (množství si případně upravte podle své chuti)
  • asi 6 stonků medvědího česneku (možno vynechat nebo nahradit pažitkou)
  • sůl a pepř podle chuti

Jak pomazánku připravuju?

  1. Vejce vynadám z lednice alespoň hodinu před vařením.
  2. Uvařím vejce do pomazánky. Vkládám je do vroucí vody a vařím je 7–8 minut. Okamžitě zchladím ve studené vodě.
  3. Vejce oloupu a rozpůlím. Žloutky vyndám a přendám je do misky, kam přidám změklé máslo. Bílky dám stranou.
  4. Žloutky rozmačkám s máslem na jemný krém. Vmíchám tvaroh a přidám i dijonskou hořčici.
  5. Bílky pokrájím na malé kostky a vmíchám je do pomazánky spolu s posekaným medvědím česnekem. Podávám na dobrém chlebu.