Klasická vajíčková pomazánka v odlehčeném stylu! A hlavně se závanem jara v podobě medvědího česneku. Připravte si ji kdykoliv během roku a nejen na jaře a Velikonocích. Místo medvědího česneku sáhněte po klasické pažitce.


Co potřebuju?

  • 4 vejce
  • 50 g změklého másla
  • 1 lžíce dijonské hořčice (množství si případně upravte podle své chuti)
  • 250 g měkkého tvarohu v alobalu
  • asi 6 stonků medvědího česneku (možno vynechat anebo nahradit pažitkou)
  • sůl a pepř podle chuti

Jak pomazánku připravuju?

1.
Uvařím vejce do pomazánky. Vajíčka vynadám z lednice alespoň hodinu před vařením. Vkládám je vždy do vroucí vody, většinou položím vejce na lžíci a opatrně vložím do kastrůlku. Vejce na pomazánku vařím 9 minut. A pak okamžitě zchladím ve studené vodě.

2.
Vejce oloupu a rozpůlím. Žloutky vyndám a přendám je do misky se změklým máslem. Bílky dám stranou.

3.
Žloutky rozmačkám s máslem na jemný krém. Vmíchám tvaroh a přidám i dijonskou hořčici.

4.
Bílky pokrájím na malé kostky a vmíchám je do pomazánky spolu s posekaným medvědím česnekem. Podávám na dobrém chlebu.