Klasická vajíčková pomazánka v odlehčeném stylu! A hlavně se závanem jara v podobě medvědího česneku. Připravte si ji kdykoliv během roku a nejen na jaře a Velikonocích. Místo medvědího česneku sáhněte po klasické pažitce.
Co potřebuju?
- 4 vejce
- 50 g změklého másla
- 1 lžíce dijonské hořčice (množství si případně upravte podle své chuti)
- 250 g měkkého tvarohu v alobalu
- asi 6 stonků medvědího česneku (možno vynechat anebo nahradit pažitkou)
- sůl a pepř podle chuti
Jak pomazánku připravuju?
1.
Uvařím vejce do pomazánky. Vajíčka vynadám z lednice alespoň hodinu před vařením. Vkládám je vždy do vroucí vody, většinou položím vejce na lžíci a opatrně vložím do kastrůlku. Vejce na pomazánku vařím 9 minut. A pak okamžitě zchladím ve studené vodě.
2.
Vejce oloupu a rozpůlím. Žloutky vyndám a přendám je do misky se změklým máslem. Bílky dám stranou.
3.
Žloutky rozmačkám s máslem na jemný krém. Vmíchám tvaroh a přidám i dijonskou hořčici.
4.
Bílky pokrájím na malé kostky a vmíchám je do pomazánky spolu s posekaným medvědím česnekem. Podávám na dobrém chlebu.