
Obyčejné, jednoduché, levné a přitom skvělé jídlo, tak přesně takové jsou tyto zelné placky.


Doba přípravy | 15 minut + pečení
Počet placek | cca 12 o velikosti dlaně
Recept je vegetariánský.
Ingredience
- bílé zelí o váze 600 g (váha před očištěním) | cca 1/4 velké hlávky
- 4 vejce
- 70 g mixu různých semínek (dýňové, slunečnicové, lněné, sezamové)
- 100 g tvrdého sýra typu ementál
- 1 lžíce sušeného oregana
- sůl
- 100 g hladké špaldové mouky
K podávání
- cottage, tvarohový dip s bylinkami nebo ochucená zakysaná smetana, čerstvá zelenina
Postup
- Dva velké plechy vyložím pečicím papírem a začnu předehřívat troubu na 160 °C horkovzuduch.
- Ze zelí odříznu košťál a nakrájím ho na menší kousky.
- Nakrájené zelí dám do velké mísy, přidám vejce, semínka, na kostičky nakrájený sýr, oregano a sůl. Lžící promíchám.
- Přisypu mouku a znovu promíchám. Tady je lepší směs propracovat rukou.
- Lžící pokládám na plech hromádky směsi. Pomoci lžíce je upěchuju do podoby placiček.
- Vložím péct na 20–25 minut.
- Podávám s oblíbeným dipem a čerstvou zeleninou.

