Tenhle dort zvládnou připravit větší děti i v kuchyni méně zdatní tatínci. Chutnat ale bude úplně všem. 


Doba přípravy | 45 minut + pečení a odkapání jogurtu
Velikost formy | srdcová forma o rozměrech 26,5 × 6,5 × 24,5 cm nebo koláčová forma o průměru 24 cm
Recept je vegetariánský. 


Ingredience

Korpus

  • 120 g másla + trochu navíc na vymazání formy
  • 120 g hladké nebo celozrnné špaldové mouky
  • špetku soli
  • 10 g kypřicího prášku (1,5 lžičky)
  • 120 g minutových ovesných vloček + trochu navíc na vysypání formy | slevový kód BUCHTAVTROUBE
  • 100 g třtinového cukru
  • 3 vejce

Ovocná vrstva

  • 150 g mražených malin
  • 30 g moučkového cukru
  • 40 ml vody

Krém

  • 500 g bílého jogurtu s tučností 3,5 % a více – odkapaného alespoň 12 hodin přes sítko (váha před odkapáním)
  • 250 g tučného tvarohu ve vaničce – odkapaného alespoň 12 hodin přes sítko (váha před odkapáním)
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 50 g moučkového cukru
  • 20 g lyofilizovaného ovoce z mixu Křupavé ovoce pro maminku | hodí se ale i jen maliny nebo jahody | slevový kód BUCHTAVTROUBE

Na zdobení


Recept jsem připravila v milé spolupráci s Mixit. Neváhejte využít slevový kód BUCHTAVTROUBE na celý sortiment, a to včetně již zlevněných produktů. Kód lze také kombinovat s množstevní slevou.

Dala jsem dohromady seznam svých největších oblíbenců. Najdete tam také přehled všech receptů, které jsem za poslední 2 roky pro Mixit vytvořila. 


Postup

Korpus

  1. Všechny suroviny na korpus z lednice vyndám alespoň hodinu před přípravou korpusu lednice. 
  2. Formu vymažu máslem a vysypu vločkami. Také si rovnou rozpustím máslo v malém kastrůlku a nechám ho zchladnout. 
  3. Začnu si předehřívat troubu na 170 °C (horní a spodní ohřev).
  4. Do misky nasypu mouku, sůl a kypřicí prášek. Promíchám ruční metlou. 
  5. Do další mísy dám rozpuštěné máslo, vejce, cukr a vejce. Promíchám ruční metlou. 
  6. Přisypu vločky a moučný základ. Smíchám. Stačí je jen promíchat, není třeba dlouho šlehat. 
  7. Těsto vliju do formy a peču asi 30 minut. To, jestli je těsto propečené, vyzkouším vpichem špejle. Pokud je po vytažení špejle suchá, korpus je hotový. 
  8. Nechám ho vychladnout ve formě. 

Ovocná vrstva

  1. Maliny spolu s cukrem a vodou dám do malého kastrůlku a společně provařím asi 7–10 minut, až směs zhoustne. Nechám zchladnout. 

Krém

  1. Smíchám jogurt s tvarohem a přendám je do sítka, kde je nechám vykapat (např. přes noc v lednici). 
  2. Ve velkém míse ušlehám smetanu dotuha. Nejlépe to jde v kuchyňském robotu pomocí balonové metly.
  3. K našlehané smetaně přidám cukr a vykapaný jogurt s tvarohem. Přidám v ruce nadrcené lyofilizované ovoce. Společně prošlehám.

Zdobení

  1. Svařené maliny nanesu na vychladlý korpus. Na ně rozetřu po celém povrchu krém. 
  2. Dozdobím lyofilizovaným ovocem, preclíky a srdíčky.