
Tenhle dort zvládnou připravit větší děti i v kuchyni méně zdatní tatínci. Chutnat ale bude úplně všem.


Doba přípravy | 45 minut + pečení a odkapání jogurtu
Velikost formy | srdcová forma o rozměrech 26,5 × 6,5 × 24,5 cm nebo koláčová forma o průměru 24 cm
Recept je vegetariánský.
Ingredience
Korpus
- 120 g másla + trochu navíc na vymazání formy
- 120 g hladké nebo celozrnné špaldové mouky
- špetku soli
- 10 g kypřicího prášku (1,5 lžičky)
- 120 g minutových ovesných vloček + trochu navíc na vysypání formy | slevový kód BUCHTAVTROUBE
- 100 g třtinového cukru
- 3 vejce
Ovocná vrstva
- 150 g mražených malin
- 30 g moučkového cukru
- 40 ml vody
Krém
- 500 g bílého jogurtu s tučností 3,5 % a více – odkapaného alespoň 12 hodin přes sítko (váha před odkapáním)
- 250 g tučného tvarohu ve vaničce – odkapaného alespoň 12 hodin přes sítko (váha před odkapáním)
- 200 ml smetany ke šlehání
- 50 g moučkového cukru
- 20 g lyofilizovaného ovoce z mixu Křupavé ovoce pro maminku | hodí se ale i jen maliny nebo jahody | slevový kód BUCHTAVTROUBE
Na zdobení
- lyofilizované ovoce z mixu Křupavé ovoce pro maminku | hodí se ale i jen maliny nebo jahody | slevový kód BUCHTAVTROUBE
- preclíky a srdíčka z Mixu pro maminku | slevový kód BUCHTAVTROUBE
Recept jsem připravila v milé spolupráci s Mixit. Neváhejte využít slevový kód BUCHTAVTROUBE na celý sortiment, a to včetně již zlevněných produktů. Kód lze také kombinovat s množstevní slevou.
Dala jsem dohromady seznam svých největších oblíbenců. Najdete tam také přehled všech receptů, které jsem za poslední 2 roky pro Mixit vytvořila.
Postup
Korpus
- Všechny suroviny na korpus z lednice vyndám alespoň hodinu před přípravou korpusu lednice.
- Formu vymažu máslem a vysypu vločkami. Také si rovnou rozpustím máslo v malém kastrůlku a nechám ho zchladnout.
- Začnu si předehřívat troubu na 170 °C (horní a spodní ohřev).
- Do misky nasypu mouku, sůl a kypřicí prášek. Promíchám ruční metlou.
- Do další mísy dám rozpuštěné máslo, vejce, cukr a vejce. Promíchám ruční metlou.
- Přisypu vločky a moučný základ. Smíchám. Stačí je jen promíchat, není třeba dlouho šlehat.
- Těsto vliju do formy a peču asi 30 minut. To, jestli je těsto propečené, vyzkouším vpichem špejle. Pokud je po vytažení špejle suchá, korpus je hotový.
- Nechám ho vychladnout ve formě.
Ovocná vrstva
- Maliny spolu s cukrem a vodou dám do malého kastrůlku a společně provařím asi 7–10 minut, až směs zhoustne. Nechám zchladnout.
Krém
- Smíchám jogurt s tvarohem a přendám je do sítka, kde je nechám vykapat (např. přes noc v lednici).
- Ve velkém míse ušlehám smetanu dotuha. Nejlépe to jde v kuchyňském robotu pomocí balonové metly.
- K našlehané smetaně přidám cukr a vykapaný jogurt s tvarohem. Přidám v ruce nadrcené lyofilizované ovoce. Společně prošlehám.
Zdobení
- Svařené maliny nanesu na vychladlý korpus. Na ně rozetřu po celém povrchu krém.
- Dozdobím lyofilizovaným ovocem, preclíky a srdíčky.




Dobrý den, koláč jsem vyzkoušela, ale bohužel mě moc nenadchnul😟. Korpus mi přijde strašně tuhý – má to tak být? Použila jsem klasické jemné ovesné vločky, ne minutové od Mixit, tak nevím, jestli to může být tím? Jinak jsem postupovala dle receptu. Malinová omáčka je super a krém taky, toho bylo ale tolik, že jsem korpus prokrojila a vyšlo mi to akorát – půlka dovnitř, půlka navrch a na boky. Jinak mám Vaše recepty moc ráda, prosím neberte to zle🤗❤️
Dobrý den, Rebeko, to mě moc mrzí, že vám dort nechutnal. Korpus určitě nemá být nadýchaný jako klasický piškot. Na to je tam málo vajec a nejsou ani našlehaná :). Ale určitě nemá být tuhý, to určitě ne. A přemýšlím, kde se mohla stát chyba v krému, protože jsem dort dělala za posledních 14 dní už třikrát a vždycky mi krásně vyšel na navrstvení na dort. Ale možná je to i osobní preferenci, kdy mi máme rádi opravdu hodně krému. A tím, že je na bázi jogurtu a ne másla, tak jím rozhodně nešetřím :)