Jde o předvařenou nalámanou pšenici. Jde o typickou surovinu severní Afriky, kde se z ní připravuje bylinkový salát tabbouleh. Obsahuje lepek a je možné ho připravit zastudena i zatepla. Bulgur uchovávejte v dobře těsnicích nádobách na suchém a chladném místě.

Jak vařit bulgur?

Syrový bulgur před vařením nasypte do sítka a propláchněte pod tekoucí vodou. Na vaření nejlépe funguje poměr 1 díl bulguru a 2 díly vody nebo vývaru. Vařte ho asi 7 minut a poté sporák vypněte, hrnec přiklopte poklicí a nechte zbytek tekutiny vsáknout. Bude to trvat asi 10 minut.

Bulgur nemusíte ani vařit, stačí ho v daném poměru zalít vroucí vodou nebo vývarem a nechat pod poklicí tekutinu vsáknout. To trvá 30–40 minut. 

Co připravovat s bulgurem?

Bulgur využijete jako přílohu místo rýže nebo těstovin. Použijte ho do salátů a bowls, připravte z něj pokrmy na styl risotta nebo ho zavařte do polévky.

Vyzkoušejte bowl s horskou čočkou a pečenými batáty nebo bowl s kuřecím masem v ořechové krustě. Na video postup receptu se můžete podívat tady.

Připravte si další recepty z mé Neobyčejné kuchařky.