Hodně křupavá, hodně arašídová a nesmírně snadná na přípravu. Zkuste ji se mnou. 


Doba přípravy | 10 minut + pečení
Množství | 700 g
Granola je dle použitých vloček bezlepková a bezlaktózová. V případě náhrady medu za javorový sirup bude veganská. 


Ingredience

Na odměřování používám hrnek o objemu 300 ml

  • 300 g jemných ovesných vloček (3 hrnky) 
  • 150 g arašídového másla (½ hrnku) | hodí se jemné i s kousky | použila jsem toto máslo
  • 100 g mixu semínek (¾ hrnku)
  • 150 g medu (½ hrnku)
  • ¼ lžičky soli
  • 1 lžíce skořice
  • pečicí papír

Postup

  1. Začnu předehříván troubu na 175 °C (horní a spodní ohřev). 
  2. Do velké mísy odvážím všechny suroviny a lžící promíchám. Snažím se, aby se med a arašídové máslo důkladně propojilo s vločkami a semínky. 
  3. Velký plech vyložím pečicím papírem. Na plech nasypu granolu, kterou lžící upěchuju dorovna.
  4. Vložím péct do trouby na 20–25 minut. 
  5. Po vychladnutí nalámu kousky. 
  6. Uchovávám v dobře těsnicí nádobě. 

Vyzkoušejte naprosto fantastickou granolu s miso pastou.

Tip na obměnu

Místo semínek dejte do granoly oblíbené ořechy. Do vychladlé granoly vmíchejte nasekanou čokoládu nebo sušené brusinky.