
Hodně křupavá, hodně arašídová a nesmírně snadná na přípravu. Zkuste ji se mnou.


Doba přípravy | 10 minut + pečení
Množství | 700 g
Granola je dle použitých vloček bezlepková a bezlaktózová. V případě náhrady medu za javorový sirup bude veganská.
Ingredience
Na odměřování používám hrnek o objemu 300 ml
- 300 g jemných ovesných vloček (3 hrnky)
- 150 g arašídového másla (½ hrnku) | hodí se jemné i s kousky | použila jsem toto máslo
- 100 g mixu semínek (¾ hrnku)
- 150 g medu (½ hrnku)
- ¼ lžičky soli
- 1 lžíce skořice
- pečicí papír
Postup
- Začnu předehříván troubu na 175 °C (horní a spodní ohřev).
- Do velké mísy odvážím všechny suroviny a lžící promíchám. Snažím se, aby se med a arašídové máslo důkladně propojilo s vločkami a semínky.
- Velký plech vyložím pečicím papírem. Na plech nasypu granolu, kterou lžící upěchuju dorovna.
- Vložím péct do trouby na 20–25 minut.
- Po vychladnutí nalámu kousky.
- Uchovávám v dobře těsnicí nádobě.




Vyzkoušejte naprosto fantastickou granolu s miso pastou.
Tip na obměnu
Místo semínek dejte do granoly oblíbené ořechy. Do vychladlé granoly vmíchejte nasekanou čokoládu nebo sušené brusinky.