
Aktuální úroda rajčat a paprik nabízí tolik skvělých možností zpracování. Díky plné chuti zeleniny stačí přidat pár dalších ingrediencí a skvělé jídlo je na světě.


Co potřebuju?
- 600 g zralých rajčat (můžou být normální i cherry)
- 400 g červených paprik (váha před očištěním)
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíci sušeného oregána
- hrst sušených rajčat
- 4 lžíci olivového oleje
- 150 g sýra Boursin (vizte tip)
- sůl
- 400–500 g oblíbených těstovin (váha v suchém stavu) – dávala jsem fusilli
- 50 g parmazánu
- čerstvá bazalka
Jak postupuju?
- Rajčata a papriky očistím a nakrájím na kousky. Vhodím do zapékací misky.
- Přidám česnek (nekrájím ho, jen oloupu), oregáno, pokrájená sušená rajčata, olivový olej. Doprostřed položím sýr Boursin. Osolím.
- Dám péct na 180 stupňů horkovzduch na 35 minut.
- 10 minut před dopečením zeleniny začnu vařit těstoviny. Trochu vody z těstovin nechám.
- Většinu pečené zeleniny rozmačkám vidličkou a promíchám se sýrem. Přisypu uvařené těstoviny s trochou vody, ve které se těstoviny vařily.
- Nakonec přidám ještě čerstvou bazalku a nastrouhaný parmazán.



Caprese salát z pečených rajčat už jste zkoušeli? Je báječný.

TIP
Poslední dobou jsem si moc oblíbila francouzský sýr Boursin. Jde o měkký typ sýra, má lehce pórovitou texturu, je velmi jemný a hooodně smetanový. Dá se sehnat na Rohlíku, Košíku a ve vybraných hypermarketech. Pokud na něj nebudete mít štěstí, v receptu funguje také feta (dávám spíš 200–250 g a méně soli), ricotta (té dávám spíš 300 g) nebo žervé (dávám 200–250 g).
Doba přípravy
45 minut
Počet porcí
4–5