Aktuální úroda rajčat a paprik nabízí tolik skvělých možností zpracování. Díky plné chuti zeleniny stačí přidat pár dalších ingrediencí a skvělé jídlo je na světě.


Co potřebuju?

  • 600 g zralých rajčat (můžou být normální i cherry)
  • 400 g červených paprik (váha před očištěním)
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíci sušeného oregána
  • hrst sušených rajčat
  • 4 lžíci olivového oleje
  • 150 g sýra Boursin (vizte tip)
  • sůl
  • 400–500 g oblíbených těstovin (váha v suchém stavu) – dávala jsem fusilli
  • 50 g parmazánu
  • čerstvá bazalka

Jak postupuju?

  1. Rajčata a papriky očistím a nakrájím na kousky. Vhodím do zapékací misky. 
  2. Přidám česnek (nekrájím ho, jen oloupu), oregáno, pokrájená sušená rajčata, olivový olej. Doprostřed položím sýr Boursin. Osolím.
  3. Dám péct na 180 stupňů horkovzduch na 35 minut.
  4. 10 minut před dopečením zeleniny začnu vařit těstoviny. Trochu vody z těstovin nechám.
  5. Většinu pečené zeleniny rozmačkám vidličkou a promíchám se sýrem. Přisypu uvařené těstoviny s trochou vody, ve které se těstoviny vařily. 
  6. Nakonec přidám ještě čerstvou bazalku a nastrouhaný parmazán.

Caprese salát z pečených rajčat už jste zkoušeli? Je báječný.

TIP
Poslední dobou jsem si moc oblíbila francouzský sýr Boursin. Jde o měkký typ sýra, má lehce pórovitou texturu, je velmi jemný a hooodně smetanový. Dá se sehnat na Rohlíku, Košíku a ve vybraných hypermarketech. Pokud na něj nebudete mít štěstí, v receptu funguje také feta (dávám spíš 200–250 g a méně soli), ricotta (té dávám spíš 300 g) nebo žervé (dávám 200–250 g). 

Doba přípravy
45 minut

Počet porcí 
4–5