D-O-K-O-N-A-L-Ý letní salát plný slunce, sladkých rajčat, voňavé bazalky a krémové mozzarelly. Abyste salátu propadli jako my doma, použijte jen ta nejzralejší a nejsladší rajčátka. Ještě větší dokonalosti dosáhnete, když seženete buvolí mozzarellu.
Recept vznikl v milé spolupráci s českou firmou Naše Čajky. Manželé Lenka a Vašek ručně vyrábí nádherné dřevěné výrobky ze stromů, které padly stářím či vlivem počasí, a dávají jim tak novou formu jak zazářit. Třeba na vašem jídelním stole :). Já salát servírovala v nádherné dřevěné míse doplněné o krásně zpracované salátové lžíce.
Co potřebuju?
- 700 g cherry rajčat
- 4 stroužky česneku
- 4 lžíce oleje
- 3 lžíce balzamikového octa
- sůl
- 200–300 g mozzarelly
- čerstvou bazalku
- k podávání | bagetu nebo ciabattu
Jak postupuju?
- Začnu si předehřívat troubu na 200 stupňů.
- Do zapékací misky nebo pekáčku dám rajčata, oloupaný a na plátky nakrájený česnek, ochutím olejem, balzamikovým octem a solí.
- Dám péct na 30 až 35 minut.
- Rajčata pustí hodně šťávy, která je úplně dokonalá pro namáčení pečiva. Vypečenou šťávu sliju do mističky.
- Pečená rajčata přendám do salátové mísy, přidám natrhanou mozzarellu a hojně ozdobím bazalkou.
- Podávám s bagetou nebo ciabattou, kterou si namáčím do rajčatového „výpeku”.
Doba přípravy
10 minut + pečení rajčat
Počet porcí
3–4