
Léto vybízí k výletům a piknikům a přesně pro tyto příležitosti jsem připravila jablečné sušenky, které vydrží nějaké to ostřejší zacházení v batohu a nebudou jim vadit ani vyšší teploty. A navíc až příliš věrohodně připomínají štrůdl. Nemůžete si je nezamilovat.
Na videorecept se můžete podívat tady.


Doba přípravy | 15 minut + odležení těsta přes noc
Počet sušenek | cca 20
Recept je vegetariánský.
Ingredience
- 100 g másla
- 90 g třtinového cukru
- 1 vejce
- 80 g minutových ovesných vloček | slevový kód BUCHTAVTROUBE
- 120 g hladké špaldové mouky
- 1 lžička kypřicího prášku
- špetka soli
- 40 g jablečných chipsů (natural nebo skořicových) | slevový kód BUCHTAVTROUBE
- 50 g lískových ořechů z Piemontu | slevový kód BUCHTAVTROUBE
- pečicí papír
Postup
- Všechny suroviny z lednice vyndám hodinu před přípravou těsta.
- Do velké mísy odvážím máslo, cukr, vejce, vločky, hladkou mouku kypřicí prášek a sůl. Zpracuju hladké a kompaktní těsto. Nejlépe to jde v kuchyňském robotu pomocí nástavce typu K. Trvá to asi 5 minut.
- Do tohoto základu v ruce nadrtím jablečné chipsy. Přidám i ořechy nasekané nahrubo. Znovu v kuchyňském robotu zapracuju.
- Těsto přendám na potravinářskou fólii a vytvaruju do válečku o délce 30–35 cm a průměru 5–6 cm. Zabalím a nechám přes noc v lednici. Tento krok nepřeskakujte. Pokud opravdu spěcháte, dejte těsto na 1 hodinu do mrazáku, ale uležení přes noc v lednici je lepší.
- Velký plech vyložím pečicím papírem a troubu rozehřeju na 200 °C (horní a spodní ohřev).Těsto vybalím z fólie a nakrájím ostrým nožem na kolečka/sušenky o průměru cca 1–1,5 cm, celkem jich bude asi 20.
- Sušenky položím řeznou stranou na plech. Mezi sušenkami nechám menší rozestupy.
- Peču je cca 10–12 minut. Sušenky nechám zcela vychladnout.




Recept jsem připravila v milé spolupráci s Mixit. Neváhejte využít slevový kód BUCHTAVTROUBE na celý sortiment, a to včetně již zlevněných produktů. Kód lze také kombinovat s množstevní slevou.
Dala jsem dohromady seznam svých největších oblíbenců. Najdete tam také přehled všech receptů, které jsem za poslední 3 roky pro Mixit vytvořila.
