Léto vybízí k výletům a piknikům a přesně pro tyto příležitosti jsem připravila jablečné sušenky, které vydrží nějaké to ostřejší zacházení v batohu a nebudou jim vadit ani vyšší teploty. A navíc až příliš věrohodně připomínají štrůdl. Nemůžete si je nezamilovat.

Na videorecept se můžete podívat tady.


Doba přípravy | 15 minut + odležení těsta přes noc
Počet sušenek | cca 20
Recept je vegetariánský. 


Ingredience


Postup

  1. Všechny suroviny z lednice vyndám hodinu před přípravou těsta. 
  2. Do velké mísy odvážím máslo, cukr, vejce, vločky, hladkou mouku kypřicí prášek a sůl. Zpracuju hladké a kompaktní těsto. Nejlépe to jde v kuchyňském robotu pomocí nástavce typu K. Trvá to asi 5 minut. 
  3. Do tohoto základu v ruce nadrtím jablečné chipsy. Přidám i ořechy nasekané nahrubo. Znovu v kuchyňském robotu zapracuju. 
  4. Těsto přendám na potravinářskou fólii a vytvaruju do válečku o délce 30–35 cm a průměru 5–6 cm. Zabalím a nechám přes noc v lednici. Tento krok nepřeskakujte. Pokud opravdu spěcháte, dejte těsto na 1 hodinu do mrazáku, ale uležení přes noc v lednici je lepší. 
  5. Velký plech vyložím pečicím papírem a troubu rozehřeju na 200 °C (horní a spodní ohřev).Těsto vybalím z fólie a nakrájím ostrým nožem na kolečka/sušenky o průměru cca 1–1,5 cm, celkem jich bude asi 20.
  6. Sušenky položím řeznou stranou na plech. Mezi sušenkami nechám menší rozestupy.
  7. Peču je cca 10–12 minut. Sušenky nechám zcela vychladnout.

Recept jsem připravila v milé spolupráci s Mixit. Neváhejte využít slevový kód BUCHTAVTROUBE na celý sortiment, a to včetně již zlevněných produktů. Kód lze také kombinovat s množstevní slevou.

Dala jsem dohromady seznam svých největších oblíbenců. Najdete tam také přehled všech receptů, které jsem za poslední 3 roky pro Mixit vytvořila.