
Snídaně nebo svačina do horkých dní, kdy nechcete v kuchyni strávit víc než je skutečně nezbytně nutné.
Na videopostup se můžete podívat tady.


Doba přípravy | 5 minut
Počet porcí | 1
Recept je vegetariánský a může být bezlepkový v případě použití bezlepkových vloček.
Ingredience na 1 skleničku o objemu 250 ml
- 50 g jemných/minutových ovesných vloček
- 1 lžička chia semínek
- 1 lžíce javorového sirupu nebo medu
- 2 lžíce lesních borůvek (mohou být mražené)
- 150 ml kefíru nebo jogurtového mléka
- navíc | 1 lžíce borůvkového nebo vanilkového proteinu
K podávání
- polotučný nebo tučný tvaroh ve vaničce
- oblíbené ořechové máslo
- drcené pistácie
- kakaové boby
Postup
- Všechny suroviny dám do misky nebo skleničky a promíchám. Uložím do lednice alespoň na 2 hodiny, ideálně přes noc.
- Do tohoto základu je možné vmíchat protein.
- Kaši podávám s tvarohem, ořechovým máslem, pistáciemi a nadrcenými kakaovými boby.


Tipy na obměnu
- Místo borůvek budou skvělé maliny nebo ostružiny.
- Na hotovou kaši ráda rozpouštím kousek čokolády a vytvořím tak křupavou krustu.