Snídaně nebo svačina do horkých dní, kdy nechcete v kuchyni strávit víc než je skutečně nezbytně nutné. 

Na videopostup se můžete podívat tady.


Doba přípravy | 5 minut
Počet porcí | 1
Recept je vegetariánský a může být bezlepkový v případě použití bezlepkových vloček.


Ingredience na 1 skleničku o objemu 250 ml

  • 50 g jemných/minutových ovesných vloček
  • 1 lžička chia semínek
  • 1 lžíce javorového sirupu nebo medu
  • 2 lžíce lesních borůvek (mohou být mražené)
  • 150 ml kefíru nebo jogurtového mléka
  • navíc | 1 lžíce borůvkového nebo vanilkového proteinu

K podávání

  • polotučný nebo tučný tvaroh ve vaničce
  • oblíbené ořechové máslo
  • drcené pistácie
  • kakaové boby

Postup

  1. Všechny suroviny dám do misky nebo skleničky a promíchám. Uložím do lednice alespoň na 2 hodiny, ideálně přes noc.
  2. Do tohoto základu je možné vmíchat protein.
  3. Kaši podávám s tvarohem, ořechovým máslem, pistáciemi a nadrcenými kakaovými boby.

Tipy na obměnu

  • Místo borůvek budou skvělé maliny nebo ostružiny.
  • Na hotovou kaši ráda rozpouštím kousek čokolády a vytvořím tak křupavou krustu.