
Ať už patříte k milovníkům nebo odpůrcům salátu, tady zpozorněte. Mám tu hodně zábavný a barevný recept na salát, po kterém nebudete hlad a ještě s jeho přípravou nezaberete ani moc času.


Doba přípravy | 10 minut + vaření čočky
Počet porcí | 4
Recept je vegetariánský a bezlepkový.
Ingredience
- 150 g černé čočky beluga (váha v suchém stavu)
- 1–2 červené cibule
- 1 větší jablko (vyberte pevnější odrůdu)
- 70 g ořechů z pece Medvědí česnek | slevový kód BUCHTAVTROUBE
- 100 g oblíbených listových salátů (já dala Little gem a špenát)
- Křupavý sýr do kapsy | slevový kód BUCHTAVTROUBE
Dresink
- šťáva z 1 citronu
- 4–5 lžic olivového oleje
- 1 lžíce hrubozrnné nebo dijonské hořčice
- 1–2 lžičky javorového sirupu nebo medu
- sůl
Recept jsem připravila v milé spolupráci s Mixit. Neváhejte využít slevový kód BUCHTAVTROUBE na celý sortiment, a to včetně již zlevněných produktů. Kód lze také kombinovat s množstevní slevou.
Dala jsem dohromady seznam svých největších oblíbenců. Najdete tam také přehled všech receptů, které jsem za poslední 2 roky pro Mixit vytvořila.
Postup
- Připravím čočku – propláchnu ji v sítku pod tekoucí vodou a uvařím ji v lehce osolené vodě. Vařím ji kolem 15–20 minut. Po uvaření ji scedím a dám stranou.
- Mezitím připravím cibuli. Oloupu ji a nakrájím na jemné plátky. Přendám do velké mísy.
- Jablko omyju a nákrájím ho na plátky nebo kostičky. Přidám do mísy k cibuli.
- Ořechy z pece posekám nahrubo. Přidám do mísy.
- K tomuto základu dám zchladlou čočku. Také přidám natrhané listové saláty.
- Těsně před podáváním promíchám s dresinkem, na který najdete recept níže.
- Jednotliví porce posypu křupavým sýrem.
Dresink
- Všechny ingredience dám do uzavíratelné skleničky, uzavřu ji a důkladně proklepu.



