Ať už patříte k milovníkům nebo odpůrcům salátu, tady zpozorněte. Mám tu hodně zábavný a barevný recept na salát, po kterém nebudete hlad a ještě s jeho přípravou nezaberete ani moc času. 


Doba přípravy | 10 minut + vaření čočky
Počet porcí | 4
Recept je vegetariánský a bezlepkový. 


Ingredience

  • 150 g černé čočky beluga (váha v suchém stavu)
  • 1–2 červené cibule
  • 1 větší jablko (vyberte pevnější odrůdu)
  • 70 g ořechů z pece Medvědí česnek | slevový kód BUCHTAVTROUBE
  • 100 g oblíbených listových salátů (já dala Little gem a špenát)
  • Křupavý sýr do kapsy | slevový kód BUCHTAVTROUBE

Dresink

  • šťáva z 1 citronu
  • 4–5 lžic olivového oleje
  • 1 lžíce hrubozrnné nebo dijonské hořčice
  • 1–2 lžičky javorového sirupu nebo medu
  • sůl 

Recept jsem připravila v milé spolupráci s Mixit. Neváhejte využít slevový kód BUCHTAVTROUBE na celý sortiment, a to včetně již zlevněných produktů. Kód lze také kombinovat s množstevní slevou.

Dala jsem dohromady seznam svých největších oblíbenců. Najdete tam také přehled všech receptů, které jsem za poslední 2 roky pro Mixit vytvořila. 


Postup

  1. Připravím čočku – propláchnu ji v sítku pod tekoucí vodou a uvařím ji v lehce osolené vodě. Vařím ji kolem 15–20 minut. Po uvaření ji scedím a dám stranou. 
  2. Mezitím připravím cibuli. Oloupu ji a nakrájím na jemné plátky. Přendám do velké mísy.
  3. Jablko omyju a nákrájím ho na plátky nebo kostičky. Přidám do mísy k cibuli. 
  4. Ořechy z pece posekám nahrubo. Přidám do mísy. 
  5. K tomuto základu dám zchladlou čočku. Také přidám natrhané listové saláty. 
  6. Těsně před podáváním promíchám s dresinkem, na který najdete recept níže. 
  7. Jednotliví porce posypu křupavým sýrem. 

Dresink

  1. Všechny ingredience dám do uzavíratelné skleničky, uzavřu ji a důkladně proklepu.