
Snídaně, která vám rozsvítí studené zimní ráno a dodává energii do celého dopoledne. Díky minutovým vločkám je připravená do chvilky a díky přidanému proteinu je zase o dost sytější.


Doba přípravy | 10 minut
Počet porcí | 2
Recept je vegetariánský
Ingredience na 2 porce
- 100 g minutových ovesných vloček
- 350–400 ml mléka nebo vody (já dávám půl na půl)
- špetka soli
- 1–2 lžíce malinového proteinu
- 50 g čerstvých nebo mražených malin
- sladidlo podle chuti | nemusí být vůbec
K podávání
- Tvaroh nebo skyr
- Nugátová Mixitella
- Lyofilizované maliny
- Pistácie
- Čerstvé borůvky
Recept jsem připravila v milé spolupráci s Mixit. Neváhejte využít slevový kód BUCHTAVTROUBE na celý sortiment, a to včetně již zlevněných produktů. Kód lze také kombinovat s množstevní slevou.
Dala jsem dohromady seznam svých největších oblíbenců. Najdete tam také přehled všech receptů, které jsem za poslední 2 roky pro Mixit vytvořila. Najdete tam i spousty vánoční inspirace, ať už na cukroví, tak na jedlé dárky.
Postup
- Rozehřeju si pánev, do které nasypu vločky a 1–2 minuty je opékám, aby se lehce rozvoněly. Pokud spěcháte, tak tento krok přeskočte.
- Vločky zaliju mlékem nebo vodou. Lehce osolím.
- Míchám a postupně přidávám protein a malin.
- Za neustálého míchání společně prohřeju.
- Pokud je ještě potřeba, přiliju mléko nebo vodu.
- Osladím podle chuti (já nesladím vůbec).
- Podávám s tvarohem, čerstvým ovocem, oříšky, Mixitellou a vším, co mám ráda a máme doma.
Tip | Pokud připravuju kaši jen pro děti, tak jim protein nedávám a vmíchám nadrcené lyofilizované maliny.



