
Takové fancy a ještě k tomu méně pracné knedlíky s vejcem. Velmi prosté jídlo, které ale nezklame.


Ingredience
- 30 g másla
- 500 g kupovaných bramborových gnocchi
- 4 vejce
- 200 g mraženého hrášku
- sůl
- 20 g parmazánu
Postup
- Do větší pánve vhodím rozehřát máslo.
- Přisypu do pánve gnocchi, které nijak nepředvařuju. Gnocchi opékám za občasného míchání cca 7 minut. Gnocci musí zezlátnout.
- Poté do pánve vyklepnu vejce a přisypu hrášek. Lehce osolím.
- Míchám vařečkou do chvíle, kdy jsem spokojená s konzistencí vajec.
- Na talíři ještě posypu parmazánem.


🍽️ Počet porcí: 3–4
🌿 Jídlo je vegetariánské a dle zvolených gnocchů může být i bezlepkové a bezlaktózové v případě vynechání parmazánu.
🍳 Velikost pánve: 26–28 cm
⏰ Doba přípravy: 20 minut
✨Tipy na obměny: Spolu s gnocchi opečte na kousky nakrájené kuřecí maso. Také můžete orestovat zeleninu jako třeba cuketu nebo papriky.
👧🏻 Moje doporučení pro děti: Gnocchi mívají děti rády. U gnocchů dávejte pozor na jejich složení. Aby neobsahovaly zbytečné konzervanty, emulgátory a více soli. Pro vhodné servírování gnocchů i hrášku doporučuju sledovat Radku z Jíme společně nebo u Míšu @minispajz a zahraniční stránku Solid Starts.
🫙 Suroviny ze zásob: gnocchi, vejce, hrášek, parmazán
💰 Cena: 30 Kč na porci
Další recepty ze záchranné desítky najdete tady.