Jen si to představte: hřejivě podzimní sladká snídaně v podobě dýňových vaflí s plněných nugátovým krémem? Dali byste si?
Recept jsem připravila v milé spolupráci s Mixit. Neváhejte využít slevový kód BUCHTAVTROUBE na celý sortiment, a to včetně již zlevněných produktů. Kód lze také kombinovat s množstevní slevou.
Dala jsem dohromady seznam svých největších oblíbenců. Najdete tam také přehled všech receptů, které jsem za poslední 2 roky pro Mixit vytvořila.
Ingredience
- 20 g másla
- 250 g dýňového pyré | recept níže
- 2 vejce
- 80 ml plnotučného mléka (může být i rostlinné)
- 20 g třtinového cukru (1 lžíce)
- ½ lžičky mleté skořice
- 60 g minutových ovesných vloček
- 75 g hladké (špaldové) mouky
- 1 lžička kypřicího prášku
- špetka soli
- 2–3 lžíce nugátové Mixitelly
K podávání
- jogurt/tvaroh, lískové ořechy, nugátová Mixitella
Postup
- Máslo rozpustím v malém kastrůlku.
- Začnu si také rozhřívat vaflovač.
- Ve větší míse metlou smíchám všechny suroviny kromě Mixitelly.
- Do rozpáleného vaflovače dám menší naběračku těsta, doprostřed přidám lžičku Mixitelly, kterou zakryju dalším těstem.
- Zavřu a peču dozlatova. Lepší, než sledovat barevný signál na vaflovači, je otevírat vaflovač až ve chvíli, kdy z něj nevychází pára.
- Podávám s jogurtem nebo tvarohem a lískovými ořechy, které jsem opražila nasucho na pánvi.
Doba přípravy
20 minut
Počet vaflí
6–7
Recept je vegetariánský.
Co dělat, když nemáte vaflovač?
Z těsta připravíte skvělé lívance. Doporučuju těsto dávkovat na rozpálenou pánev a poté péct raději na nižší teplotu.
Jak na dýňové pyré?
Na 700 g dýňového pyré potřebuju 1 kg dýně Hokkaido (váha před očištěním). Dýni očistím, rozpůlím a vydlabu. Nakrájím ji na větší kusy. Pokrájenou dýni dám do hrnce a zaliju 150 ml vody. Vařím pod pokličkou na vyšší výkon sporáku cca 25 minut. Poté rozmixuju tyčovým mixérem. Dýňové pyré si můžete i zamrazit do zásoby.