Tento dezert jsem vymyslela do horkých dní, kdy se vám nechce zapínat trouba. A navíc je tak snadný, že jej levou zadní zvládnete i na chalupě v malé kuchyňce, kde nemáte příliš mnoho vybavení.
Recept jsem připravila v milé spolupráci s Mixit. Neváhejte využít slevový kód BUCHTAVTROUBE na celý sortiment, a to včetně již zlevněných produktů. Kód lze také kombinovat s množstevní slevou.
Ingredience
Ovesný základ
- 200 g minutových ovesných vloček
- 100 g lískoořechové Mixitelly
- 50 g javorového sirupu nebo medu
Tvarohový krém
- 60 g másla
- 60 g moučkového cukru
- 750 g tučného tvarohu v alobalu
- 1 malé balení lyofilizovaných jahod | 13 g
Dokončení
- 100 g vysokoprocentní čokolády
- 15 g másla
- 1 malé balení lyofilizovaných jahod | 13 g
- 1 balení kokosových lupínků | 50 g
Postup
Příprava
- Na dno dortové formy položím pečicí papír.
- Máslo a tvaroh si vyndám z lednice hodinu před přípravou dortu.
Ovesný základ
- Ve větší misce si promíchám vločky s Mixitellou a javorovým sirupem. Výsledná směs je lepivá a lehce sypká.
- Na dno formy, která je vyložená pečicím papírem, nasypu vločkový základ. Lžící upěchuju. Uložím do lednice.
Tvarohový krém
- Změklé máslo vyšlehám s cukrem. Ideálně do hladkého krému. Pokud nemáte šlehač, stačí suroviny spolu utřít lžící.
- Vešlehám nebo důkladně vmíchám tvaroh. Polovinu tvarohové náplně nanesu na ovesný základ dortu. Uhladím.
- Do druhé poloviny náplně nadrtím lyofilizované jahody. Promíchám. Krém díky jahodám krásně zrůžový.
- Jahodový krém také nanesu na dort. Rozetřu dohladka. Uložím do lednice.
Dokončení
- Čokoládu nalámu na kousky a spolu s máslem ji opatrně rozehřeju v malém kastrůlku.
- Rozehřátou čokoládu naliju na dort a rozetřu lžící po celém povrchu dortu.
- Dozdobím lyofilizovanými jahodami a kakaovými kokosovými lupínky.
- Před krájením uložím opět do lednice.
Doba přípravy
25 minut + čas na odležení v lednici
Velikost formy
Vyzkoušela jsem dortovou formu o průměru 24 i 26 cm i čtvercovou formu 20 × 20 cm