Tento dezert jsem vymyslela do horkých dní, kdy se vám nechce zapínat trouba. A navíc je tak snadný, že jej levou zadní zvládnete i na chalupě v malé kuchyňce, kde nemáte příliš mnoho vybavení. 

Recept jsem připravila v milé spolupráci s Mixit. Neváhejte využít slevový kód BUCHTAVTROUBE na celý sortiment, a to včetně již zlevněných produktů. Kód lze také kombinovat s množstevní slevou.


Ingredience

Ovesný základ

Tvarohový krém

Dokončení


Postup

Příprava

  1. Na dno dortové formy položím pečicí papír.
  2. Máslo a tvaroh si vyndám z lednice hodinu před přípravou dortu.

Ovesný základ

  1. Ve větší misce si promíchám vločky s Mixitellou a javorovým sirupem. Výsledná směs je lepivá a lehce sypká.
  2. Na dno formy, která je vyložená pečicím papírem, nasypu vločkový základ. Lžící upěchuju. Uložím do lednice.

Tvarohový krém

  1. Změklé máslo vyšlehám s cukrem. Ideálně do hladkého krému. Pokud nemáte šlehač, stačí suroviny spolu utřít lžící. 
  2. Vešlehám nebo důkladně vmíchám tvaroh. Polovinu tvarohové náplně nanesu na ovesný základ dortu. Uhladím. 
  3. Do druhé poloviny náplně nadrtím lyofilizované jahody. Promíchám. Krém díky jahodám krásně zrůžový.
  4. Jahodový krém také nanesu na dort. Rozetřu dohladka. Uložím do lednice.

Dokončení

  1. Čokoládu nalámu na kousky a spolu s máslem ji opatrně rozehřeju v malém kastrůlku. 
  2. Rozehřátou čokoládu naliju na dort a rozetřu lžící po celém povrchu dortu. 
  3. Dozdobím lyofilizovanými jahodami a kakaovými kokosovými lupínky.
  4. Před krájením uložím opět do lednice.

Doba přípravy
25 minut + čas na odležení v lednici

Velikost formy
Vyzkoušela jsem dortovou formu o průměru 24 i 26 cm i čtvercovou formu 20 × 20 cm