Klasické zeleninové saláty vás už nudí? Možná by to chtělo přidat něco křupavého a zábavného. A přesně to jsou kořeněné krutony z cizrny. Já je velmi ráda sypu nejen do salátů a bowl, ale třeba na podzim a v zimě na husté krémové polévky.
Ingredience
- 350–400 g vařené cizrny (cca 140–170 g v suchém stavu)
- 1 lžička uzené papriky
- ½ lžičky mletého římského kmínu
- ½ lžičky soli
- 1–2 lžíce olivového oleje
Postup
- Začnu předehřívat troubu na 180 °C na horkovzduch.
- Cizrnu přesypu do pekáčku, promíchám ji s kořením, solí a olejem.
- Peču 40 minut. Pokud chcete cizrnu ultra křupavou, klidně ji tam nechte ještě dalších 10 minut.
Doba přípravy
5 minut + pečení
Recept je veganský, bezlepkový a bezlaktózový.
Tipy na variace
Nebojte se do směsi koření přidat mleté chilli, ale třeba i špetku skořice. Pokud máte rádi sladkoslané kombinace, můžete spolu s olejem přilít i lžičku javorového sirupu. Místo cizrny můžete stejně tak připravit i fazole.