Cuketové bramboráky možná znáte, tak pokud bojujete s cuketovými přebytky, můžete vyzkoušet moji variaci s fetou a bazalkou. 


Ingredience

  • 2 velké cukety o celkové váze 900 g (váha před očištěním)
  • ½ lžičky soli
  • 3 stroužky česneku
  • 3 vejce
  • 50 g slunečnicových semínek
  • 200 g fety
  • hrst čerstvé bazalky
  • 3–4 lžíce hladké špaldové mouky
  • 3–4 lžíce rostlinného oleje na smažení

Postup

  1. Cukety omyju, odříznu konce a i se slupkou je nastrouhám nahrubo. 
  2. Nastrouhanou cuketu osolím a rukama promačkám. Cuketu nechám alespoň 10 minut odpočinout.
  3. Z cukety vymačkám maximum vody. Recept bude fungovat, i pokud cuketu příliš nevymačkám, ale placičky budou více měkké než křupavé. 
  4. K vymačkané cuketě přidám prolisovaný česnek, vejce. Také nadrobím fetu a natrhám bazalku a přisypu mouku. Promíchám. Pokud je potřeba, tak ještě dosolím. 
  5. Placičky opékám na oleji na rozpálené pánvi z obou stran dozlatova. 

Doba přípravy
40 minut

Počet placiček o velikosti dlaně
10–12

Recept je vegetariánský