Cuketové bramboráky možná znáte, tak pokud bojujete s cuketovými přebytky, můžete vyzkoušet moji variaci s fetou a bazalkou.
Ingredience
- 2 velké cukety o celkové váze 900 g (váha před očištěním)
- ½ lžičky soli
- 3 stroužky česneku
- 3 vejce
- 50 g slunečnicových semínek
- 200 g fety
- hrst čerstvé bazalky
- 3–4 lžíce hladké špaldové mouky
- 3–4 lžíce rostlinného oleje na smažení
Postup
- Cukety omyju, odříznu konce a i se slupkou je nastrouhám nahrubo.
- Nastrouhanou cuketu osolím a rukama promačkám. Cuketu nechám alespoň 10 minut odpočinout.
- Z cukety vymačkám maximum vody. Recept bude fungovat, i pokud cuketu příliš nevymačkám, ale placičky budou více měkké než křupavé.
- K vymačkané cuketě přidám prolisovaný česnek, vejce. Také nadrobím fetu a natrhám bazalku a přisypu mouku. Promíchám. Pokud je potřeba, tak ještě dosolím.
- Placičky opékám na oleji na rozpálené pánvi z obou stran dozlatova.
Doba přípravy
40 minut
Počet placiček o velikosti dlaně
10–12
Recept je vegetariánský
Dobrý den, mám dotaz – v seznamu surovin chybí čeho má být 50 g? Děkuju za odpověď.
Zdravím Jitko, díky za upozornění, jsem slepá. Už je to doplněné v receptu. Byla to slunečnicová semínka :).
Díky😉