1 pánev, minimum špinavého nádobí, 20 minut času a večeře v podobě dokonale krémového orza je na stole.
Co potřebuju?
- 2 lžíce oleje (používám řepkový)
- 1 cibuli
- 2 stroužky česneku
- 300 g kuřecího prsa
- sůl
- několik větviček čerstvého tymiánu
- 200 g orza
- 600 ml kuřecího vývaru
- 100 g baby špenátu
- 120 g žervé
Jak postupuju?
- V pánvi rozehřeju olej.
- Cibuli nakrájím najemno, česnek na plátky. Vhodím osmahnout do pánve.
- Mezitím nakrájím kuřecí maso na kostky.
- Jakmile je cibule s česnekem lehce zlatavá, přihodím zatáhnout maso. Za občasného míchání restuju zprudka, než se maso opeče dozlatova.
- Osolím a ochutím lístky tymiánu.
- Přisypu orzo, zaliju vývarem, promíchám.
- Přikryju poklicí a vařím na ¾ výkonu sporáku 12 minut. Pokud máte pocit, že je v pánvi hodně tekutiny, vůbec se nelekejte.
- Vypnu sporák, vhodím špenát, který vlivem tepla ztratí objem.
- Vmíchám žervé a podávám.
Doba přípravy
20 minut
Počet porcí
4