1 pánev, minimum špinavého nádobí, 20 minut času a večeře v podobě dokonale krémového orza je na stole. 


Co potřebuju?

  • 2 lžíce oleje (používám řepkový)
  • 1 cibuli
  • 2 stroužky česneku
  • 300 g kuřecího prsa
  • sůl
  • několik větviček čerstvého tymiánu
  • 200 g orza
  • 600 ml kuřecího vývaru
  • 100 g baby špenátu
  • 120 g žervé

Jak postupuju?

  1. V pánvi rozehřeju olej.
  2. Cibuli nakrájím najemno, česnek na plátky. Vhodím osmahnout do pánve. 
  3. Mezitím nakrájím kuřecí maso na kostky. 
  4. Jakmile je cibule s česnekem lehce zlatavá, přihodím zatáhnout maso. Za občasného míchání restuju zprudka, než se maso opeče dozlatova.
  5. Osolím a ochutím lístky tymiánu.
  6. Přisypu orzo, zaliju vývarem, promíchám. 
  7. Přikryju poklicí a vařím na ¾ výkonu sporáku 12 minut. Pokud máte pocit, že je v pánvi hodně tekutiny, vůbec se nelekejte.
  8. Vypnu sporák, vhodím špenát, který vlivem tepla ztratí objem. 
  9. Vmíchám žervé a podávám.

Doba přípravy
20 minut

Počet porcí
4