V létě, když vyrážíte na výlet nebo piknik, není od věci si vzít s sebou svačinu. Ideální je takové svačina, které vady na kráse neudělá ani pobyt v batohu, ani vyšší letní teploty.
Co potřebuju?
- 200 g jemných ovesných vloček
- 50 g třtinového cukru
- 1 zralý banán
- 70 g nahrubo posekaných ořechů (sáhla jsem po makadamových ořeších)
- 70 g lískooříškové Mixitelly
Jak postupuju?
- Začnu předehřívat troubu na 180 stupňů, zapékací misku vyložím pečicím papírem.
- Do mísy vsypu ovesné vločky a třtinový cukr.
- Přidám rozmačkaný banán a nasekané ořechy. Promíchám.
- Vliju ořechové máslo a vymíchám kompaktní hmotu, kterou přendám do zapékací misky.
- Peču 25–30 minut. Krájím po vychladnutí. Krájím na kostky nebo tyčinky.
Doba přípravy
10 minut + pečení
Počet flapjacků
8
Forma na pečení
20 × 20 cm
Recept jsem připravila v milé spolupráci s Mixit. Od čtvrtka 20. července do neděle 30. července platí slevový kód BUCHTAVTROUBE na celý nákup. Platí pro CZ i SK e-shop.
Dobrý den, děkuji za super tip :-), vyzkouším. Jak dlouho vydrží upečené flapjacky? Upekla bych je na týdenní dovolenou na horách :-).
Hezký den
Zdravím Lucie, jelikož v receptu je zralý banán, trvanlivost flapjacků bude spíš v řádu nižších dnů. Běžně nám vydrží 3–4 dny. Přeju pěknou dovolenou. Lucka