Mléčná rýžová kaše k snídani bývá u mých holčiček sázka na jistotu. Pokud patříte taky mezi milovníky mléčné rýže, tak zkuste se mnou tuto letní vychlazenou variantu s kokosem a čokoládou.
Rýži jsem nedoslazovala, sladkou chuť dodává strouhaný kokos. Cukr či jiné sladidlo můžete přidat podle vlastních preferencí.
Co potřebuju?
- 120 g rýže Arborio (mám od Menu Gold)
- 1000 ml plnotučného mléka
- 70 g strouhaného kokosu
- špetku soli
- 60 g 70% čokolády
- 10 g kokosového oleje
- na ozdobu | maliny a kakaové kokosové chipsy
Jak postupuju?
- Do většího hrnce naliju mléko, nasypu rýži (neproplachuju ji), strouhaný kokos a lehce osolím. Přivedu k varu a vařím 20 minut na polovinu výkonu sporáku. Občas promíchám.
- Uvařená rýže je měkká a stále dost tekutá, po vychladnutí kaše zhoustne.
- Kaši rozdělím do skleniček či mističek, nechám vychladnout a poté dám do lednice.
- V kastrůlku rozpustím čokoládu s kokosovým olejem. Horkou čokoládu naliju na vychlazenou rýži, čokoláda krásně zatuhne. Dozdobím malinami a kokosovými chipsy.
Doba přípravy
30 minut + čas na vychlazení kaše
Množství
4 porce po cca 300 g
Recept jsem připravila v milé barterové spolupráci s českou značkou Menu Gold