Vysoce variabilní recept z jednoho plechu. Péct můžete mnoho druhů zeleniny – batáty, dýni, řepu, květák, rajčata… Záleží na vašich chutích, zásobách i sezóně.


Co potřebuju?

Pečená zelenina

  • 3 mrkve
  • 700–800 g brambor
  • 1 červenou papriku
  • 1 malou cuketu
  • 200 g halloumi
  • k podávání | tvaroh/jogurt a jarní cibulka

Balzamikový dresink

  • 3 lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce balzamikového octa
  • 2 lžíce tamari nebo kvalitní sójové omáčky
  • 1/2 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 2 lžíce medu
  • 3 stroužky nahrubo nasekaného česneku

Jak postupuju?

  1. Zeleninu očistím a nakrájím – mrkev a brambory na tenčí plátky. Papriku a cuketu na větší kousky. Vše dám do velké mísy. 
  2. Přidám k zelenině. Halloumi nakrájím na kostky.
  3. Začnu předehřívat troubu na 200 stupňů.
  4. Připravím dresink: všechny suroviny odměřím do větší uzavíratelné nádoby a důkladně proklepu.
  5. Dresink vliju k nakrájené zelenině a rukou promíchám. 
  6. Zeleninu rozprostřu na velký plech. 
  7. Peču cca 40–45 minut, občas promíchám.
  8. Na posledních 5 minut přepnu na zapékání pod grilem.
  9. Podávám s tvarohem ochuceným pokrájenou jarní cibulkou.

Počet porcí
4

Doba přípravy
15 minut

Pečení
45 minut