
Na první pohled vás možná vyděsí, ale po prvním ochutnání vás přesvědčí. Přesně taková je černá bábovka s ořechy, kakaem a espressem. Na Halloween ideální.


Doba přípravy | 20 minut + pečení
Velikost formy | bábovková forma o objemu 2,4 l
Recept je vegetariánský.
Ingredience
- 100 g rozpuštěného másla
- 40 ml espressa
- 90 g nasekaných lískových ořechů z Piemontu | SLEVOVÝ KÓD BUCHTAVTROUBE
- 100 g fondánové Mixitelly | SLEVOVÝ KÓD BUCHTAVTROUBE
- 2 vejce
- 220 g bílého jogurtu (3,5 % tuku)
- 120 g třtinového cukru
- 30 g černého kakaa (jde o klasické holandské kakao, které je alkalizované)
- 50 g dětské krupičky nebo hrubé mouky
- 150 g hladké špaldové mouky
- 8 g kypřicího prášku prášku
- 4 g jedlé sody
- špetka soli
- olej ve spreji nebo trochu másla na vymazání formy a dětská krupička nebo hrubá mouka na vysypání formy
Na zdobení
Postup
- Hodinu před začátkem přípravy bábovky vyndám suroviny z lednice, aby se jim srovnala teplota. Rozehřeju také rovnou máslo a nechám ho zchladnout. Také si připravím espresso, aby stihlo vychladnout. Ořechy si namelu nebo rozsekám v nožovém mixéru najemno. Dám je stranou.
- Bábovkovou formu vymažu oleje nebo máslem a vysypu krupičkou nebo hrubou moukou. Začnu rozehřívat troubu na 170 °C (horní a spodní ohřev).
- Do velké formy odvážím všechny suroviny a ruční metlou vymíchám hladké těsto, které přendám do bábovkové formy, uhladím a dám péct na asi 45–50 minut.
- Před vyndáním z trouby píchnu doprostřed bábovky špejli, pokud je po vytažení špejle suchá, bábovka je hotová.
- Před vyklopením ji nechám zchladnout.
- Podávám s Mixitellou a můžu dozdobit barevnými preclíky, které jsou součástí Strašidelného mixu.




Recept jsem připravila v milé spolupráci s Mixit. Neváhejte využít slevový kód BUCHTAVTROUBE na celý sortiment, a to včetně již zlevněných produktů. Kód lze také kombinovat s množstevní slevou.
Dala jsem dohromady seznam svých největších oblíbenců. Najdete tam také přehled všech receptů, které jsem za poslední 3 roky pro Mixit vytvořila.
