Značně komfortní jídlo z jednoho hrnce, které opět obsahuje jen pár surovin, které možná budete mít taky doma.
Ingredience
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 3 větší mrkve o celkové váze cca 350 g (váha před očištěním)
- 200 g orza
- 150 g červené čočky
- 400 g konzervovaných rajčat (1 plechovka)
- 500 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
- sůl
- 40 g parmazánu
K podávání
- 4 vejce (1 na porci)
Postup
- Ve větších hrnci rozehřeju olej.
- Cibuli a česnek nakrájím. Cibuli nahrubo a česnek na plátky. Vhodím restovat do hrnce.
- Mrkve očistím a nakrájím na silnější nudličky. Přidám do hrnce.
- Společně restuju na ¾ výkonu sporáku cca 7 minut. Občas promíchám.
- Přisypu čočku a orzo. Zaliju rajčaty, vývarem a osolím.
- Vařím pod pokličkou cca 10–12 minut do změknutí orza a čočky.
- Vmíchám nastrouhaný parmazán.
- Podávám s vajíčkem (vařeným, zastřeným nebo volským).
🍽️ Počet porcí: 4
⏰ Doba přípravy: 25 minut
🌿 Jídlo je veganské (v případě použití zeleninového vývaru a vynechání vajec) a bezlaktózové a bezlepkové (v případě vynechání parmazánu)
✨Tipy na obměny: nám doma chutná jídla s vajíčkem, ale klidně ho použijte jako přílohu k masu nebo opečenému sýru typu halloumi
👧🏻 Moje doporučení pro děti: jídlo obsahuje nasládlé ingredience jako čočku, mrkev a rajčata, tudíž by mohlo vašim dětem chutnat. Pro detailnější informace ohledně servírování potravin doporučuju sledovat Radku z Jíme společně nebo u Míšu @minispajz a zahraniční stránku Solid Starts.
🫙 Suroviny ze zásob: mrkev, červená čočka, vývar, orzo, rajčata, parmazán, vejce
💰 Cena: 28 Kč na porcí
Další recepty ze záchranné desítky najdete tady.