Nejlepší na tomto receptu je fakt, že všechny suroviny odvážíte do mísy a zapracujete ideálně v robotu. Téměř bez práce získáte domácí pečivo, které si můžete sbalit s sebou někam na výlet 🎒.
Recept jsem připravila v milé spolupráci s Mixit. Neváhejte využít slevový kód BUCHTAVTROUBE na celý sortiment, a to včetně již zlevněných produktů. Kód lze také kombinovat s množstevní slevou.
Ingredience
- 200 g minutových ovesných vloček
- 200 g hladké špaldové mouky
- 100 g nasekaných ořechů | já dala vlašské ořechy
- 7 g sušeného droždí
- 1 lžička soli
- ¾ lžičky cukru
- 2 lžíce olivového oleje
- 250 ml vlažné vody
Na dokončení
- 1 vejce (na potření)
- 10 g minutových ovesných vloček
Postup
- Do velké mísy odvážím všechny suroviny.
- Důkladně propracuju. Nejlépe to jde v kuchyňském robotu pomocí nástavce typu hák. Zpracování trvá asi 7 minut. Ručně počítejte s delším časem.
- Mísu překryju čistou utěrkou a nechám na teplém místě kynout cca 1 hodinu.
- Po vykynutí těsto rozdělím na stejné části (cca 8–10 kousků) a vytvaruju z nich housky/bulky.
- Housky pokládám na plech vyložený pečicím papírem. Potřu je rozšlehaným vejcem a posypu vločkami. Nechám je ještě 15 minut kynout.
- Začnu předehřívat troubu na 200 °C (horní a spodní ohřev).
- Plech s houskami vložím do trouby a peču cca 20 minut do zlatohnědé.
Doba přípravy
30 minut + doba kynutí a pečení
Počet bulek
8–10
Recept je vegetariánský.
Tipy na obměny
Do základního těsta přidejte koření jako je kmín nebo sušené bylinky jako rozmarýn. Houstičky můžete naplnit oblíbenou pomazánkou, namazat je máslem a doplnit plátkovým sýrem a třeba špenátem. Nám moc chutnají i s vajíčkem natvrdo a listovou zeleninou.