Téměř bezpracný a přitom skvělý oběd nebo večeře. Stačí vám jedna pánev, pár surovin a za chvíli jíte. Navíc si s receptem můžete skvěle hrát, tak mrkněte dolů, kde najdete mé tipy.
Další recepty z této série najdete tady.
Ingredience
- 3 lžíce olivového oleje
- 3 stroužky česneku
- 500 g kupovaných bramborových gnocchi
- 400 g konzervovaných rajčat (1 plechovka)
- 20 g másla
- hrst čerstvé bazalky
- 50 g parmazánu
Postup
- Do větší pánve naliju rozehřát olej.
- Česnek oloupu a nakrájím na plátky. Vhodím jej restovat do pánve.
- Vsypu bramborové gnocchi. Gnocchi nepředvařuju.
- Společně restuju na ¾ výkonu sporáku cca 7 minut. Občas promíchám.
- Poté vliju rajčata. Společně už jen chvilku prohřeju a vypnu sporák.
- Vmíchám máslo na zjemnění a natrhám i lístky bazalky.
- Posypu parmazánem, které jídlo chuťově doladí, ale také „dosolí“.
⏰ Doba přípravy: 20 minut
🍽️ Počet porcí: 3–4
🌿 Jídlo je vegetariánské a dle zvolených gnocchů může být i bezlepkové.
👧🏻 Moje doporučení pro děti: Gnocchi bývají u dětí oblíbené. To samé platí o rajčatových (červených) omáčkách. Dejte si jen pozor u výběru gnocchů, aby neobsahovaly zbytečné konzervanty, emulgátory a více soli. Pro detailnější informace ohledně servírování potravin doporučuju sledovat Radku z Jíme společně nebo u Míšu @minispajz a zahraniční stránku Solid Starts.
✨ Tipy na obměny: tento recept berte jako základní, se kterým si můžete hrát. Jídlo je chudé na bílkoviny, proto se nebojte spolu s gnocchi orestovat kuřecí maso. Takto připravené gnocchi můžou posloužit i jako příloha k pečenému masu nebo rybě. Omáčku můžete zjemnit vmícháním ricotty, zakysané smetany nebo cottage sýra. Moje děti si na tyhle gnocchi rády trhají mozzarellu.
🫙 Suroviny ze zásob: gnocchi, rajčata a parmazán
💰 Cena: 40 Kč na porci