Jednoduchý dezert, který vykouzlí úsměv na rtech nejen každé mamince. Jeho nespornou výhodou je, že není třeba kvůli jeho přípravě zapínat troubu. Navíc je příprava tak snadná, že jej zvládnou i starší děti zcela samy.


Ingredience

Sušenkový základ

  • 25 g másla
  • 120 g máslových/skořicových nebo kakaových sušenek

Náplň


Postup

Sušenkový základ

  1. Máslo rozehřeju v malém kastrůlku. 
  2. Sušenky dám do nožového mixéru, přiliju máslo a rozmixuju.
  3. Sušenkový základ rozdělím do skleniček. Můžu lehce upěchovat lžičkou. 

Náplň

  1. Ve větší míse prošlehám žervé s tvarohem a s cukrem. Nejlépe to jde v kuchyňském robotu pomocí balónové metly. 
  2. Do nožového mixéru nasypu pistácie a rozmixuju je najemno. 
  3. Přidám polovinu tvarohového základu a promixuju, než se směs spojí. 
  4. Pistáciový krém rozdělím do skleniček. 
  5. Opět do nožového mixéru nasypu lyofilizované ovoce a rozmixuju najemno. 
  6. Přidám zbylý tvarohový základ a promixuju, až je krém jednotně růžový. 
  7. Růžový krém navrstvím na ten pistáciový. 
  8. Dozdobím lyofilizovanými malinami a pistáciemi. 

Tip | pokud byste si chtěli cheesecake vzít s sebou do práce. Připravte si jej do uzavíratelných skleniček. Ideální velikost skleničky je od lískooříškové Mixitelly. 

Doba přípravy
20 minut

Počet porcí

Velikost skleniček
cca 300 ml

Recept jsem připravila v milé spolupráci s Mixit. Od pondělí 22. do úterý 30. 4. (23:59) můžete využít slevový kód BUCHTAVTROUBE na celý sortiment, a to včetně již zlevněných produktů. Kód lze také kombinovat s množstevní slevou.