
Jednoduchý dezert, který vykouzlí úsměv na rtech nejen každé mamince. Jeho nespornou výhodou je, že není třeba kvůli jeho přípravě zapínat troubu. Navíc je příprava tak snadná, že jej zvládnou i starší děti zcela samy.


Ingredience
Sušenkový základ
- 25 g másla
- 120 g máslových/skořicových nebo kakaových sušenek
Náplň
- 250 g žervé
- 500 g polotučného tvarohu ve vaničce
- 50 g moučkového cukru
- 30 g pistácií + trochu navíc na ozdobu
- 15 g lyofilizovaných malin/jahod/ostružin/dračího ovoce (hodí se ovoce z Narozeninového mixu – právě dračí ovoce a ostružiny udělají krásně sytě růžovou barvu) + trochu navíc na ozdobu
Postup
Sušenkový základ
- Máslo rozehřeju v malém kastrůlku.
- Sušenky dám do nožového mixéru, přiliju máslo a rozmixuju.
- Sušenkový základ rozdělím do skleniček. Můžu lehce upěchovat lžičkou.
Náplň
- Ve větší míse prošlehám žervé s tvarohem a s cukrem. Nejlépe to jde v kuchyňském robotu pomocí balónové metly.
- Do nožového mixéru nasypu pistácie a rozmixuju je najemno.
- Přidám polovinu tvarohového základu a promixuju, než se směs spojí.
- Pistáciový krém rozdělím do skleniček.
- Opět do nožového mixéru nasypu lyofilizované ovoce a rozmixuju najemno.
- Přidám zbylý tvarohový základ a promixuju, až je krém jednotně růžový.
- Růžový krém navrstvím na ten pistáciový.
- Dozdobím lyofilizovanými malinami a pistáciemi.






Tip | pokud byste si chtěli cheesecake vzít s sebou do práce. Připravte si jej do uzavíratelných skleniček. Ideální velikost skleničky je od lískooříškové Mixitelly.
Doba přípravy
20 minut
Počet porcí
3
Velikost skleniček
cca 300 ml
Recept jsem připravila v milé spolupráci s Mixit. Od pondělí 22. do úterý 30. 4. (23:59) můžete využít slevový kód BUCHTAVTROUBE na celý sortiment, a to včetně již zlevněných produktů. Kód lze také kombinovat s množstevní slevou.