Brownies znají všichni, ale co takové blondies? Klasicky by šlo o verzi s bílou čokoládou. Pro mě je klasické brownies často velmi těžké, proto jsem se rozhodla svoje blondies odlehčit tvarohem. Tvaroh dezert nejen odlehčí, ale dodá i vláčnost. Makadamy a ořechy v čokoládě zase křupavost a lyofilizované maliny zase příjemnou svěžest. 


Ingredience

  • 120 g bílé čokolády
  • 120 g másla + kousek navíc na vymazání formy
  • 2 vejce
  • 250 g tučného tvarohu ve vaničce
  • 100 g cukru
  • 110 g hladké špaldové mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • špetka soli

Dokončení


Postup

  1. Všechny suroviny z lednice vyndám alespoň hodinu před přípravou blondies. 
  2. Bílou čokoládu opatrně rozpustím s máslem. Nechám chvíli zchladnout. 
  3. Formu na blondies vymažu máslem. 
  4. Začnu předhřívat troubu na 170 stupňů. 
  5. Do větší mísy naliju rozpuštěnou čokoládu s máslem, přidám vejce a tvaroh. Promíchám. 
  6. Vmíchám cukr. 
  7. Přisypu mouku s práškem do pečiva a špetkou soli. Vymíchám hladké těsto. Není třeba míchat dlouho. Stačí, aby se suroviny spojily. 
  8. Vsypu ořechy, lyofilizované maliny i ořechy v čokoládě a už jen velmi krátce vmíchám. 
  9. Těsto přendám do formy, uhladím a dám péct na 40 minut. 
  10. Po upečení je blondies ve středu ještě lehce krémové. Krájím po zchladnutí. 
  11. Uchovávám v lednici. 

Doba přípravy
60 minut 

Velikost formy
20 × 20 cm

Recept jsem připravila v milé spolupráci s Mixit. Od středy 7. do středy 14. 2. (23:59) můžete využít slevový kód BUCHTAVTROUBE na celý sortiment, a to včetně již zlevněných produktů. Kód lze také kombinovat s množstevní slevou.