Jedna z mých nejoblíbenějších transformací ovesných vloček do naprosto lákavé podoby křupavé drobenky s horkým ovoce. Nejraději crumbl servíruju se zakysanou smetanou nebo tvarohem. Pokud chcete crumbl servírovat jako dezert, doporučuju přidat kopeček oblíbené smetanové zmrzliny. 


Ingredience

Drobenka

Náplň

  • 2 jablka 
  • 150 g mražených višní nebo borůvek
  • 10 g cukru

Postup

1. Začnu rozhřívat troubu na 180 stupňů.

2. Do nožového mixéru odvážím vločky, dám ořechy, pokrájené máslo, skořici a cukr. Několika pulzy promixuju do sypké konzistence.

3. Jablka nakrájím na menší kostičky. Osobně je neloupu, pokud vám slupka vadí, jablka oloupejte. Nakrájená jablka přendám do zapékací misky, přisypu mražené ovoce, cukr a promíchám. 

4. Zasypu drobenkou a dám péct na 40–45 minut. 

Počet porcí
4

Doba přípravy včetně pečení
50 minut

Velikost zapékací misky
20 × 20 cm 

Recept jsem připravila v milé spolupráci s Mixit. Od pondělí 15. do pondělí 22. 1. (23:59) můžete využít slevový kód BUCHTAVTROUBE na celý sortiment, a to včetně již zlevněných produktů. Kód lze také kombinovat s množstevní slevou.