Až směšně snadný recept, který budete milovat nejen na Valentýna. U nás srdíčka mizí rychlostí vdechnutí. Doporučuju se do receptu pustit rovnou z dvojnásobné dávky. Jako malá svačina vám přijdou vhod.
Ingredience
- 30 g másla
- 250 g tvarohu v alobalu
- 30 g moučkového cukru
- 8 g lyofilizovaných malin + na zdobení
- 100 g 50–70 % čokolády
K podávání
Postup
- Máslo a tvaroh vyndám z lednice alespoň hodinu před začátkem přípravy srdíček.
- Máslo dám do misky a utřu s cukrem – stačí lžící nebo vidličkou.
- Přidám tvaroh a znovu utřu, až se máslo s tvarohem spojí.
- Přisypu lyofilizované maliny a znovu utřu dohromady.
- Tvarohovou hmotu přendám do formiček na srdíčka. Skvěle fungují i silikonové formy na nanuky nebo led. Dám zamrazit alespoň na 4 hodiny.
- Opatrně rozpustím čokoládu a zmrzlá srdíčka do čokoládu namočím. Pokládám na potravinářskou folii. Srdíčka dám do lednice.
- Na Valentýna je můžete podávat ve stylových sklenicích s dalšími dobrotami od Mixitu.
Tipy na obměny
- Tvarohový základ můžete ochutit i lyofilizovanými jahodami.
- Srdíčka můžete pak namáčet v bílé čokoládě.
- Místo silikonové formy na srdíčka se hodí jakékoliv silikonové formičky – na led nebo na nanuky.
Doba přípravy
20 minut + doba mražení
Recept jsem připravila v milé spolupráci s Mixit. Od středy 7. do čtvrtka 15. 2. (23:59) můžete využít slevový kód BUCHTAVTROUBE na celý sortiment, a to včetně již zlevněných produktů. Kód lze také kombinovat s množstevní slevou.