Možná k vám doputoval recept na „marry me chicken“. Sušená rajčata, smetana, bylinky, parmazán. To nemůže být špatné! Já jen místo kuřecího masa sáhla po cizrně a vytvořila tak skvělý vegetariánský pokrm. Budete se oblizovat, slibuju. 

Jídlo je vegetariánské a bez lepku.


Ingredience

  • 2 lžíce oleje (může být olej, ve kterém byla naložena rajčata)
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 2 lžíce sušených rajčat naložených v oleji
  • 400 g vařené cizrny (cca 170 g v suchém stavu)
  • 150 ml horkého zeleninového nebo kuřecího vývaru
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 50–70 g parmazánu
  • hrst čerstvé bazalky
  • sůl podle potřeby
  • k podávání | jasmínová rýže nebo oblíbené těstoviny

Postup

  1. Do pánve vliju rozehřát olej. 
  2. Cibuli nakrájím na menší kostičky, vhodím restovat do pánvi. 
  3. Mezitím nakrájím česnek na plátky. Přidám k cibuli. Restuju na ¾ výkonu sporáku cca 5 minut, než je cibulka zlatavá. 
  4. Přisypu tymián, nahrubo pokrájená sušená rajčata a přisypu i cizrnu. 
  5. Zaliju vývarem a smetanou. Vařím na ¾ výkonu sporáku 10 minut. Občas promíchám. 
  6. Po 10 minutách vmíchám najemno nastrouhaný parmazán a natrhanou bazalku. 
  7. Podávám s rýží nebo těstovinami. 

Doba přípravy
25–30 minut

Počet porcí 

Velikost pánve
26–28 cm