
Možná k vám doputoval recept na „marry me chicken“. Sušená rajčata, smetana, bylinky, parmazán. To nemůže být špatné! Já jen místo kuřecího masa sáhla po cizrně a vytvořila tak skvělý vegetariánský pokrm. Budete se oblizovat, slibuju.
Jídlo je vegetariánské a bez lepku.


Ingredience
- 2 lžíce oleje (může být olej, ve kterém byla naložena rajčata)
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 2 lžíce sušených rajčat naložených v oleji
- 400 g vařené cizrny (cca 170 g v suchém stavu)
- 150 ml horkého zeleninového nebo kuřecího vývaru
- 250 ml smetany ke šlehání
- 50–70 g parmazánu
- hrst čerstvé bazalky
- sůl podle potřeby
- k podávání | jasmínová rýže nebo oblíbené těstoviny
Postup
- Do pánve vliju rozehřát olej.
- Cibuli nakrájím na menší kostičky, vhodím restovat do pánvi.
- Mezitím nakrájím česnek na plátky. Přidám k cibuli. Restuju na ¾ výkonu sporáku cca 5 minut, než je cibulka zlatavá.
- Přisypu tymián, nahrubo pokrájená sušená rajčata a přisypu i cizrnu.
- Zaliju vývarem a smetanou. Vařím na ¾ výkonu sporáku 10 minut. Občas promíchám.
- Po 10 minutách vmíchám najemno nastrouhaný parmazán a natrhanou bazalku.
- Podávám s rýží nebo těstovinami.

Doba přípravy
25–30 minut
Počet porcí
4
Velikost pánve
26–28 cm