Snídaňová verze klasického italského dezertu vás bude bavit. Připravíte ji za pár minut, obsahuje vše, co dobrá snídaně má – bílkoviny, komplexní sacharidy i tuky a samozřejmě kávu. Tiramisu si klidně udělejte do uzavíratelných skleniček a vezměte si jej s sebou do práce.
Ingredience na 2 porce
- 80 ml espressa
- 60 g minutových vloček (6 lžic)
- 40 g čekankového sirupu (½ do vloček a ½ do tvarohu) – použít můžete i jiné oblíbené sladidlo
- 400 g polotučného tvarohu
- 1 banán
- holandské kakao
- na ozdobu křupavé banánky v čokoládě
Postup
- Připravím si espressa.
- Na dno skleniček rozdělím vločky – po 30 g do každé sklenice.
- Vločky osladím – po 10 g do každé skleničky. Zaliju espressem – po 40 ml do každé skleničky. Promíchám.
- Tvaroh rozmíchám se zbylým sirupem. Polovinu tvarohu rozdělím do sklenic. Po cca 100 g do každé sklenice.
- Banán nakrájím na kolečka. Do každé sklenice dám polovinu banánu.
- Dorozdělím tvaroh a posypu kakaem.
- Dozdobím banánky v čokoládě.
Doba přípravy
10 minut
Počet porcí
2
Tip na obměny
Místo banánů jsou skvělé maliny, borůvky, jahody
Recept jsem připravila v milé spolupráci s Mixit. Od pondělí 15. do pondělí 22. 1. (23:59) můžete využít slevový kód BUCHTAVTROUBE na celý sortiment, a to včetně již zlevněných produktů. Kód lze také kombinovat s množstevní slevou.