
Připravit tuto snídani zvládnou i děti. Stačí jen vše smíchat, posypat ovocem a dát péct.
Tip: pokud byste si chtěli vzít zapečené vločky k svačině, uberte 50 ml mléka a nechte je vychladnout. Vločky půjdou krásně nakrájet na kostky.


Ingredience na 2 porce
- 70 g minutových vloček
- 20 g strouhaného kokosu
- tonka fazole nebo ¼ lžičky skořice
- 10 g lyofilizovaných jahod
- 15 g sirupu (javorového, čekankového)
- špetka soli
- 300 ml mléka (rostlinného nebo běžného)
- 150 g mražených borůvek
Postup
- Začnu si předhřívat troubu na 180 stupňů.
- Vločky rovnou vysypu do zapékací misky. Přisypu kokos. Nastrouhám tonka fazoli nebo ochutím skořicí. Lehce podrtím lyofilizované jahody. Přiliju mléko. Osladím a malinko osolím. Promíchám.
- Nahoru nasypu borůvky a dám péct na 40–45 minut.



Doba přípravy
50 minut včetně pečení
Počet porcí
2
Velikost zapékací misky
15 × 20 cm
Pokud zvolíte rostlinné mléko, recept je veganský
Recept jsem připravila v milé spolupráci s Mixit. Od pondělí 15. do pondělí 22. 1. (23:59) můžete využít slevový kód BUCHTAVTROUBE na celý sortiment, a to včetně již zlevněných produktů. Kód lze také kombinovat s množstevní slevou.