Připravit tuto snídani zvládnou i děti. Stačí jen vše smíchat, posypat ovocem a dát péct. 

Tip: pokud byste si chtěli vzít zapečené vločky k svačině, uberte 50 ml mléka a nechte je vychladnout. Vločky půjdou krásně nakrájet na kostky. 


Ingredience na 2 porce

  • 70 g minutových vloček
  • 20 g strouhaného kokosu
  • tonka fazole nebo ¼ lžičky skořice 
  • 10 g lyofilizovaných jahod
  • 15 g sirupu (javorového, čekankového)
  • špetka soli
  • 300 ml mléka (rostlinného nebo běžného) 
  • 150 g mražených borůvek

Postup

  1. Začnu si předhřívat troubu na 180 stupňů. 
  2. Vločky rovnou vysypu do zapékací misky. Přisypu kokos. Nastrouhám tonka fazoli nebo ochutím skořicí. Lehce podrtím lyofilizované jahody. Přiliju mléko. Osladím a malinko osolím. Promíchám. 
  3. Nahoru nasypu borůvky a dám péct na 40–45 minut. 

Doba přípravy
50 minut včetně pečení

Počet porcí
2

Velikost zapékací misky
15 × 20 cm 

Pokud zvolíte rostlinné mléko, recept je veganský

Recept jsem připravila v milé spolupráci s Mixit. Od pondělí 15. do pondělí 22. 1. (23:59) můžete využít slevový kód BUCHTAVTROUBE na celý sortiment, a to včetně již zlevněných produktů. Kód lze také kombinovat s množstevní slevou.