Už jste ochutnali slanou granolu? Pokud zatím ne, je nejvyšší čas to napravit. Slanou granolu můžete sypat na husté krémové polévky. Křupavost, vlákninu a zdravé tuky dodá salátům. Naprosto perfektní je na krémových míchaných vajíčkách. Stylově zabalená udělá radost jako vánoční dárek. 

Upečte si jí dostatek, ať máte co zabalit, je návykově jedlá. 


Ingredience


Postup

  1. Troubu předehřeju na 170 stupňů. Velký plech vyložím pečicím papírem.
  2. Ve velké míse smíchám vločky, semínka, oříšky a rozmarýn.
  3. V malé misce promíchám olej, sirup a sojovou omáčku. 
  4. Směs naliju k vločkám a promíchám. 
  5. Granolu rozprostřu na plechu. 
  6. Granolu peču cca 30–35 minut. V polovině doby pečení promíchám. 
  7. Jakmile granola vychladne, promíchám ji s lyofilizovaným sýrem, praženými ořechy a lyofilizovanou paprikou.
  8. Rozdělím do skleniček nebo dóz.

Doba přípravy
40 minut

Množství
1250 g

Recept jsem připravila v milé spolupráci s Mixit. Od pondělí 11. do neděle 17. 12. (23:59) můžete využít slevový kód BUCHTAVTROUBE na celý sortiment, a to včetně již zlevněných produktů. Kód lze také kombinovat s množstevní slevou.