Už jste ochutnali slanou granolu? Pokud zatím ne, je nejvyšší čas to napravit. Slanou granolu můžete sypat na husté krémové polévky. Křupavost, vlákninu a zdravé tuky dodá salátům. Naprosto perfektní je na krémových míchaných vajíčkách. Stylově zabalená udělá radost jako vánoční dárek.
Upečte si jí dostatek, ať máte co zabalit, je návykově jedlá.
Ingredience
- 500 g ovesných vloček
- 500 g směsi semínek a ořechů (já dala slunečnici, sezam, mák a lískové a pekanové ořechy od Mixit)
- 1 lžíce sušeného rozmarýnu
- 70 g řepkového nebo kokosového oleje
- 70 ml javorového sirupu
- 70 ml sojové omáčky nebo tamari
- 150 g směsi lyofilizovaného sýra a pražených ořechů
- 15 g lyofilizované papriky
Postup
- Troubu předehřeju na 170 stupňů. Velký plech vyložím pečicím papírem.
- Ve velké míse smíchám vločky, semínka, oříšky a rozmarýn.
- V malé misce promíchám olej, sirup a sojovou omáčku.
- Směs naliju k vločkám a promíchám.
- Granolu rozprostřu na plechu.
- Granolu peču cca 30–35 minut. V polovině doby pečení promíchám.
- Jakmile granola vychladne, promíchám ji s lyofilizovaným sýrem, praženými ořechy a lyofilizovanou paprikou.
- Rozdělím do skleniček nebo dóz.
Doba přípravy
40 minut
Množství
1250 g
Recept jsem připravila v milé spolupráci s Mixit. Od pondělí 11. do neděle 17. 12. (23:59) můžete využít slevový kód BUCHTAVTROUBE na celý sortiment, a to včetně již zlevněných produktů. Kód lze také kombinovat s množstevní slevou.