Ty barvy 🎨 Snadný dezert, který rozsvítí nejen velikonoční stůl. Dezert se bude líbit dětem, které ani nenapadne v něm hledat špenát.
Pokud chcete, korpus můžete upéct v dortové formě o velikosti 18 cm. V tom případě korpus pečte 50 minut.
Co potřebuju?
Zelený korpus
- 90 g baby špenátu (dejte si pozor, ať máte špenát určený k přímé konzumaci. Případně špenát omyjte a důkladně osušte).
- 80 ml oleje (já dala řepkový)
- 250 g kefíru
- 2 vejce
- 125 g moučkového cukru
- 220 g hladké špaldové mouky
- 7 g prášku do pečiva
- špetka soli
Tvarohový krém
- 500 g tvarohu v alobalu (z lednice)
- 250 g mascarpone (z lednice)
- šťáva z půlky citrónu
- 3–4 lžíce moučkového cukru
Poleva a zdobení
- 20 g másla
- 80 g tmavé vysokoprocentní čokolády
- 2 hrsti lyofilizovaného ovoce (jahody a maliny)
Jak peču?
Zelený korpus
- Všechny suroviny na pečení vyndám z lednice hodinu před začátkem pečení. Formu na pečení vyložím pečicím papírem. Zapnu předehřívat troubu na 175 stupňů.
- Olej naliju do vyšší nádoby, kde mohu použít tyčový mixér.
- Postupně do oleje přidávám špenát a tyčovým mixérem rozmixuju dohladka.
- Směs přeliju do mísy, kam přidám kefír a vejce. Metlou promíchám.
- Přisypu cukr, mouku, prášek do pečiva a sůl. Promíchám a vliju do formy.
- Peču 35 minut. Propečenost vyzkouším špejlí, pokud je po vytažení z korpusu suchá, je pečeno.
- Nechám vychladnout na mřížce.
Tvarohový krém
- Všechny suroviny na krém dám do mísy a v kuchyňském robotu pomocí balónové metly anebo ručním šlehačem rychle prošlehám. Dám na chvíli do lednice.
Dokončení
- V kastrůlku rozpustím máslo a přidám čokoládu, za stálého míchání na mírném plameni rozpustím.
- Na vychladlý korpus natřu tvarohový krém.
- Cik cak přeliju čokoládou a posypu lyofilizovaným ovocem.
- Krájím alespoň hodinu po odležení v lednici.
Doba přípravy
30 minut
Pečení
35 minut při 175 stupních
Forma
Obdélníková miska o rozměrech 20×30 cm