Ty barvy 🎨 Snadný dezert, který rozsvítí nejen velikonoční stůl. Dezert se bude líbit dětem, které ani nenapadne v něm hledat špenát.

Pokud chcete, korpus můžete upéct v dortové formě o velikosti 18 cm. V tom případě korpus pečte 50 minut.


Co potřebuju?

Zelený korpus 

  • 90 g baby špenátu (dejte si pozor, ať máte špenát určený k přímé konzumaci. Případně špenát omyjte a důkladně osušte).
  • 80 ml oleje (já dala řepkový)
  • 250 g kefíru
  • 2 vejce
  • 125 g moučkového cukru
  • 220 g hladké špaldové mouky
  • 7 g prášku do pečiva
  • špetka soli

Tvarohový krém

  • 500 g tvarohu v alobalu (z lednice)
  • 250 g mascarpone (z lednice)
  • šťáva z půlky citrónu
  • 3–4 lžíce moučkového cukru

Poleva a zdobení

  • 20 g másla
  • 80 g tmavé vysokoprocentní čokolády
  • 2 hrsti lyofilizovaného ovoce (jahody a maliny)

Jak peču?

Zelený korpus

  1. Všechny suroviny na pečení vyndám z lednice hodinu před začátkem pečení. Formu na pečení vyložím pečicím papírem. Zapnu předehřívat troubu na 175 stupňů.
  2. Olej naliju do vyšší nádoby, kde mohu použít tyčový mixér.
  3. Postupně do oleje přidávám špenát a tyčovým mixérem rozmixuju dohladka. 
  4. Směs přeliju do mísy, kam přidám kefír a vejce. Metlou promíchám.
  5. Přisypu cukr, mouku, prášek do pečiva a sůl. Promíchám a vliju do formy.
  6. Peču 35 minut. Propečenost vyzkouším špejlí, pokud je po vytažení z korpusu suchá, je pečeno.
  7. Nechám vychladnout na mřížce.

Tvarohový krém

  1. Všechny suroviny na krém dám do mísy a v kuchyňském robotu pomocí balónové metly anebo ručním šlehačem rychle prošlehám. Dám na chvíli do lednice.

Dokončení

  1. V kastrůlku rozpustím máslo a přidám čokoládu, za stálého míchání na mírném plameni rozpustím. 
  2. Na vychladlý korpus natřu tvarohový krém.
  3. Cik cak přeliju čokoládou a posypu lyofilizovaným ovocem.
  4. Krájím alespoň hodinu po odležení v lednici.

Doba přípravy
30 minut

Pečení 
35 minut při 175 stupních

Forma
Obdélníková miska o rozměrech 20×30 cm