
Jednoduchý, rychlý, žravý a cuketu maskující perník. Tohle si chcete upéct. Slibuju, že pokud vám cukety lezou už i ušima, tady si jich ani nevšimnete.

Doba přípravy | 15 minut + pečení
Obdélníková forma o velikosti 20 × 30 cm
Recept je vegetariánský.
Ingredience
- 300 g jemně nastrouhané cukety (může být i nastrouhaná syrová dýně)
- 90 g rostlinného oleje (já používám kvalitní řepkový nebo olivový)
- 100 g bílého jogurtu
- 2 vejce
- 120 g třtinového cukru
- 1 kypřicí prášek do perníku (18 g)
- 1 lžíce skořice
- 30 g holandského kakaa
- 170 g hladké špaldové mouky
- 30 g chia semínek
- špetka soli
- olej na vymazání a kokos vysypání formy
Na dokončení
- 100 g chuťově výrazné marmelády – nám chutná s višňovou, rybízovou anebo domácí meruňkovou (je kyselejší) marmeládou
- 100 g hořké čokolády
- 30 g másla
- 30 g strouhaného kokosu
Postup
- Suroviny z lednice vyndám hodinu před začátkem přípravy těsta ven na kuchyňskou linku.
- Začnu si předehřívat troubu na 170 °C (horní a spodní ohřev). Formu vymažu olejem a vysypu kokosem.
- Do větší mísy dám nastrouhanou cuketu, vajíčka, olej a bílý jogurt. Rozmíchám.
- Přisypu skořici, kakao, cukr, mouku, prášek do perníku, chia semínka a špetku soli. Vymíchám hladké těsto.
- Vliju do formy, uhladím a peču 35 minut.
- Po vychladnutí potřu marmeládou a přeliju hořkou čokoládou rozpuštěnou a máslem. Posypu kokosem. Nechám zatuhnout v lednici.












Pečení
35 minut při 170 stupních
Forma na pečení
Nejlepší cuketový perník!👌Pekla jsem podle tohoto receptu už loni a jiný už ani dělat nebudu.Moc díky za super recept.👏
Lze chia úplně vynechat?
Doporučuju je tam dávat, protože na sebe navážou tekutinu, pokud by byla cuketa příliš vodnatá :)