Jednoduchý, rychlý, žravý a cuketu maskující perník. Tohle si chcete upéct. Slibuju, že pokud vám cukety lezou už i ušima, tady si jich ani nevšimnete.


Doba přípravy | 15 minut + pečení
Obdélníková forma o velikosti 20 × 30 cm
Recept je vegetariánský.


Ingredience

  • 300 g jemně nastrouhané cukety (může být i nastrouhaná syrová dýně)
  • 90 g rostlinného oleje (já používám kvalitní řepkový nebo olivový)
  • 100 g bílého jogurtu
  • 2 vejce
  • 120 g třtinového cukru
  • 1 kypřicí prášek do perníku (18 g)
  • 1 lžíce skořice
  • 30 g holandského kakaa
  • 170 g hladké špaldové mouky
  • 30 g chia semínek
  • špetka soli
  • olej na vymazání a kokos vysypání formy

Na dokončení

  • 100 g chuťově výrazné marmelády – nám chutná s višňovou, rybízovou anebo domácí meruňkovou (je kyselejší) marmeládou
  • 100 g hořké čokolády
  • 30 g másla
  • 30 g strouhaného kokosu

Postup

  1. Suroviny z lednice vyndám hodinu před začátkem přípravy těsta ven na kuchyňskou linku.
  2. Začnu si předehřívat troubu na 170 °C (horní a spodní ohřev). Formu vymažu olejem a vysypu kokosem.
  3. Do větší mísy dám nastrouhanou cuketu, vajíčka, olej a bílý jogurt. Rozmíchám.
  4. Přisypu skořici, kakao, cukr, mouku, prášek do perníku, chia semínka a špetku soli. Vymíchám hladké těsto.
  5. Vliju do formy, uhladím a peču 35 minut.
  6. Po vychladnutí potřu marmeládou a přeliju hořkou čokoládou rozpuštěnou a máslem. Posypu kokosem. Nechám zatuhnout v lednici.

Pečení
35 minut při 170 stupních

Forma na pečení