
Jednoduchý, rychlý, žravý a cuketu maskující perník. Tohle si chcete upéct. Slibuju, že pokud vám cukety lezou už i ušima, tady si jich ani nevšimnete.

Co potřebuju?
- 300 g jemně nastrouhané cukety (může být i nastrouhaná syrová dýně)
- 90 g rostlinného oleje (já používám kvalitní řepkový nebo olivový)
- 100 g bílého jogurtu
- 2 vejce
- 120 g třtinového cukru
- 1 prášek do perníku
- 1 lžíce skořice
- 30 g holandského kakaa
- 170 g hladké špaldové mouky
- 30 g chia semínek
- špetka soli
- olej na vymazání a kokos vysypání formy
Na dokončení
- 100 g chuťově výrazné marmelády – nám chutná s višňovou, rybízovou anebo domácí meruňkovou (je kyselejší) marmeládou
- 100 g hořké čokolády
- 30 g másla
- 30 g strouhaného kokosu
Jak peču?
1.
Zapnu si předehřívat troubu na 170 stupňů (horní a spodní ohřev). Formu vymažu olejem a vysypu kokosem.
2.
Do větší mísy dám nastrouhanou cuketu, vajíčka, olej a bílý jogurt. Rozmíchám.
3.
Přisypu skořici, kakao, cukr, mouku, prášek do perníku, chia semínka a špetku soli. Vymíchám hladké těsto.
4.
Vliju do formy, uhladím a peču 35 minut.
5.
Po vychladnutí potřu marmeládou a přeliju hořkou čokoládou rozpuštěnou a máslem. Posypu kokosem. Nechám zatuhnout v lednici.












Doba přípravy
15 minut
Pečení
35 minut při 170 stupních
Forma na pečení
Obdélníková forma o velikosti 20 × 30 cm