
So simple, so good! Říká se to tak? Někde jsem slyšela anebo četla, že oblíbenou snídaní Elvise Presleyho byl toust s arašídovým máslem a banánem. Dnes už je to poměrně profláknutá kombinace. Já zkusila banán a buráky propojit a upekla jsem chlebíček, který vám zpříjemní snídani anebo svačinu. Jo a druhý den si plátky chlebíčku opečte na másle, to budete mít teprv vymezené ráno.

Co potřebuju?
- 75 g změklého másla
- 100 g arašídového másla
- 75 g třtinového cukru
- 2 velké hnědé banány + 1 navíc navrch chlebíčku
- 2 vejce
- 160 g hladké špaldové mouky
- 7 g prášku do pečiva
- 1 lžíce skořice
- špetka soli
Jak peču?
1.
Všechny suroviny z lednice vyndám alespoň hodinu před pečením. Máslo ještě dřív.
2.
Zapnu si předhřívat troubu na 175 stupňů.
3.
Obě másla dám společně s cukrem dám do mísy a vložím do kuchyňského robota. Pomocí nástavce typu K utřu nadýchanou a světlou pěnu. Trvá to minimálně 10 minut.
4.
2 banány rozmačkám vidličkou na kaši.
5.
Do hladké máslové směsi postupně zašlehám obě vejce. A poté i rozmačkané banány.
6.
V další míse promíchám mouku s práškem do pečiva, skořicí a špetkou soli.
7.
Moučnou směs lehce vmíchám k máslovo-banánovému těstu. Není třeba už dlouho promíchávat.
8.
Těsto přendám do pečicím papírem vyložené formy na chlebíček. Uhladím a navrch pokladu na kolečka pokrájený 3. banán (případně jej rozříznu podélně, to vypadá taky moc pěkně).
9.
Peču asi 1 hodinu až 1 hodinu, 15 minut. Před krájením nechám vychladnout na mřížce.



Doba přípravy
30 minut
Pečení
60 minut při 175 stupních
Forma na pečení
Na biskupský chlebíček o velikosti cca 25 cm