Absolutně jednoduchý a zároveň efektní recept na čokoládové košíčky plněné jemným ořechovým máslem. Osobně si ujíždím na kešu másle, ale nebála bych se sáhnout po mandlovém, pistáciovém anebo arašídovém.

Co potřebuju?

Z uvedeného množství jsem připravila 15 malých košíčků.

  • 160 g hořké 85% čokolády
  • 100 g oříškového másla (já použila kešu)
  • lyofilizované ovoce (jahody anebo maliny) na dokončení
  • papírové košíčky

Jak připravuju košíčky?

1.
80 g čokolády si pomalu rozehřuju v kastrole nad párou, dokud nebude úplně hladká.

2.
Čokoládu naliju na dno papírových košíčků a dám na 10 minut do mrazáku.

3.
Do každého košíčku dám lžičku oříškového másla a opět uložím do mrazáku na pár minut.

4.
Do košíčků s čokoládou a oříškovým máslem naliju druhou polovinu rozpuštěné čokolády.

5.
Na každý košíček rozdrobím trochu lyofilizovaného ovoce a dám naposledy zmrazit.