Absolutně jednoduchý a zároveň efektní recept na čokoládové košíčky plněné jemným ořechovým máslem. Osobně si ujíždím na kešu másle, ale nebála bych se sáhnout po mandlovém, pistáciovém anebo arašídovém.
Co potřebuju?
Z uvedeného množství jsem připravila 15 malých košíčků.
- 160 g hořké 85% čokolády
- 100 g oříškového másla (já použila kešu)
- lyofilizované ovoce (jahody anebo maliny) na dokončení
- papírové košíčky
Jak připravuju košíčky?
1.
80 g čokolády si pomalu rozehřuju v kastrole nad párou, dokud nebude úplně hladká.
2.
Čokoládu naliju na dno papírových košíčků a dám na 10 minut do mrazáku.
3.
Do každého košíčku dám lžičku oříškového másla a opět uložím do mrazáku na pár minut.
4.
Do košíčků s čokoládou a oříškovým máslem naliju druhou polovinu rozpuštěné čokolády.
5.
Na každý košíček rozdrobím trochu lyofilizovaného ovoce a dám naposledy zmrazit.