Ať už Valentýna slavíte nebo ne, ty nejlepší kefírové lívance vám zpříjemní jakkoliv náročné ráno. 


Počet lívanců | 10–12 o velikosti dlaně

Doba přípravy | 30 minut při pečení lívanců bez formiček a nesmysl dlouho, když pečete srdíčka postupně 🙂

Recept je vegetariánský


Ingredience

Lívance

Malinový pribináček

  • 250–500 g tučného tvarohu ve vaničce
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • hrst lyofilizovaných malin

K podávání


Recept jsem připravila v milé spolupráci s Mixit. Neváhejte využít slevový kód BUCHTAVTROUBE na celý sortiment, a to včetně již zlevněných produktů. Kód lze také kombinovat s množstevní slevou.

Dala jsem dohromady seznam svých největších oblíbenců. Najdete tam také přehled všech receptů, které jsem za poslední 2 roky pro Mixit vytvořila. Najdete tam i spousty vánoční inspirace, ať už na cukroví, tak na jedlé dárky.


Postup

Lívance

  1. Všechny suroviny odměřím a dám do nožového mixéru. 
  2. Rozmixuju na hladké těsto. 
  3. Dám na sporák rozehřívat pánev. Do pánve vliju olej a rozliju ho po celé pánvi.  
  4. Do pánve položím formičku ve tvaru srdce a vliju do ní těsto. Lívanec opékám na nižší teplotu a poté ho opatrně obrátím a opékám z druhé strany.
  5. Takhle upeču i ostatní lívance. 
  6. Podávám malinovým pribináčkem a dalšími valentýnskými drobnostmi od @mixit

Malinový pribináček

  1. Tvaroh přendám do sítka a nechám ho alespoň 2 hodiny nebo přes noc v lednici odkapat. Když dám více tvarohu než smetany, tak pribináček bude méně jemný a více tvarohový. 
  2. Smetanu ušlehám ručním šlehačem nebo v robotu pomocí balonové metly dotuha. 
  3. Osladím a přidám nadrcené lyofilizované maliny a také odkapaný tvaroh. Zašlehám. 

Jak udělat lívance nadýchanější?

Oddělte bílky od žloutků. Žloutky smíchejte s kefírem, moukou, vločkami, cukrem a nadrcenými lyofilizovanými malinami. Kypřicí prášek nedávejte. Bílky vyšlehejte do pevného sněhu se špetkou cukru zvlášť. Sníh z bílků opatrně zapracujte do kefírového těsta.