Věřím, že voňavý pekáček zapečené zdravé ovesné kaše vám dokáže zpříjemnit chladné podzimní ráno. Do receptu jsem použila podzimní novinku od Mixit, a to ovesné mléko s příchutí Pumpkin Spice. Nejen v receptu mě baví jeho lehce kořeněná chuť, ale také že není vůbec přeslazené!
Recept jsem připravila v milé spolupráci s Mixit. Neváhejte využít slevový kód BUCHTAVTROUBE na celý sortiment, a to včetně již zlevněných produktů. Kód lze také kombinovat s množstevní slevou.
Dala jsem dohromady seznam svých největších oblíbenců. Najdete tam také přehled všech receptů, které jsem za poslední 2 roky pro Mixit vytvořila. Najdete tam i spousty vánoční inspirace, ať už na cukroví, tak na jedlé dárky.
Ingredience
Pečená pumpkin spice ovesná kaše
Suroviny odměřuju v hrnku o objemu 270 ml
- 2,5 hrnku minutových ovesných vloček | cca 230 g
- 1 hrnek dýňového pyré (recept níže) | cca 270 g
- 1 hrnek ovesného mléka Pumpkin Spice | 270 ml
- ½ hrnku třtinového cukru | 100 g
- 2 vejce
- 2 lžíce lískoořechové Mixitelly | 70 g
- 1 lžička kypřicího prášku | 8 g
- špetka soli
- 60 g nahrubo posekaných lískových ořechů
Na dokončení
- 1 menší jablko
- malá hrst lískových ořechů
K podávání
Skořicový tvaroh
- 500 g polotučného nebo plnotučného tvarohu ve vaničce
- moučkových cukr podle chuti
- mletá skořice podle chuti
K podávání
Postup
Pečená pumpkin spice ovesná kaše
- Začnu si předehřívat troubu na 190 °C (horní a spodní ohřev).
- Ve větší míse smíchám všechny suroviny v husté těsto, které přeliju do formy. Formu není třeba vymazávat.
- Povrch uhladím a dozdobím na plátky nakrájeným jablkem a ořechy.
- Peču 45 minut. Mezitím si připravím skořicový tvaroh.
Skořicový tvaroh
- Tvaroh rozmíchám s cukrem a skořicí.
Podávání
- Teplou nebo studenou kaši nakrájím na jednotlivé porce.
- Doplním skořicovým tvarohem a lískoořechovou Mixitellou.
Počet porcí
4–6
Velikost pekáčku
22 × 15 cm nebo 20 × 20 cm
Doba přípravy
15 minut + pečení
Recept je vegetariánský.