Jestli mě něco neustále baví, tak je to vymýšlení nových chuťových variací domácí granoly. Nejvíc zabávná je její snadná obměna – vyměnit koření, přidat sušené nebo lyofilizované ovoce nebo jí dodat barevnost a velikonoční nádech díky vajíčkům a preclíkům.

Velikonoční misku seženete tady.


Ingredience 

Postup

  1. Začnu si rozehřívat troubu na 175 stupňů (horní a spodní ohřev).
  2. V menším kastrůlku si rozehřeju med s kokosovým olejem a solí.
  3. Ve větší míse se promíchám vločky, semínka a ořechy – ty můžete posekat nebo je nechte vcelku.
  4. K vločkám nastrouhám na jemné struhadle tonku. 
  5. Přiliju medový základ a promíchám.
  6. Směs rozprostřu na velkém plechu a peču 25–30 minut. V půlce pečení promíchám.
  7. Po vychladnutí vmíchám veli-koko-noční vajíčka a barevné preclíky. Granolu přendám do uzavíratelné nádoby nebo rovnou servíruju s jogurtem/tvarohem a ovocem k snídani. 

Co je to tonka?

Tonku seženete v podobě fazolí. Fazolka je velmi tvrdá. Pracujte s ní jako s muškátovým oříškem – nastrouhejte ji na jemném struhadle a s množstvím šetřete. Je velmi aromatická. Místo tonky se hodí skořice, vanilka nebo mletý kardamom.

Doba přípravy
35 minut

Množství 
cca 900 g

Granola je vegetariánká.

Recept jsem připravila v milé spolupráci s Mixit. Od pondělí 11. do úterý 19. 3. (23:59) můžete využít slevový kód BUCHTAVTROUBE na celý sortiment, a to včetně již zlevněných produktů. Kód lze také kombinovat s množstevní slevou.