Hřejivě čokoládový, oříškově jemný, vyváženě sladký. Přesně takový je domácí smetanový likér s hořkou čokoládou a 100% lískoořískovou Mixitellou. Podle množství použitého rumu z něj uděláte více dámské nebo pánské pití. Radost udělá i vašim blízkým, kamarádům a kolegům v práci.


Co potřebuju na 1,2 l likéru?

  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 250 ml plnotučného mléka
  • 150 g moučkového cukru
  • 70–100 g vysokoprocentní čokolády (70–85 % kakaa)
  • 150 g lískooříškové Mixitelly
  • 150–200 ml rumu

Postup

  1. Do hrnce naliju smetanu a mléko. Přivedu k varu. Odstavím ze sporáku.
  2. Do vroucí smetany nasypu cukr, nalámu čokoládu a naliju Mixitellu. Důkladně rozmíchám nebo promixuju tyčovým mixérem.
  3. Nechám vychladnout.
  4. Přiliju rum podle chuti a promíchám. Rozdělím do lahví.
  5. Podávám na ledu a před podáváním likér důkladně protřepu.

Doba přípravy
10 minut + zchladnutí likéru

Množství 
1,1–1,2 l

Recept jsem připravila v milé spolupráci s Mixit. Od pondělí 20. do pondělí 27. 11. (23:59) můžete využít slevový kód BUCHTAVTROUBE na celý sortiment, a to včetně již zlevněných produktů. Kód lze také kombinovat s množstevní slevou.