Hřejivě čokoládový, oříškově jemný, vyváženě sladký. Přesně takový je domácí smetanový likér s hořkou čokoládou a 100% lískoořískovou Mixitellou. Podle množství použitého rumu z něj uděláte více dámské nebo pánské pití. Radost udělá i vašim blízkým, kamarádům a kolegům v práci.
Co potřebuju na 1,2 l likéru?
- 500 ml smetany ke šlehání
- 250 ml plnotučného mléka
- 150 g moučkového cukru
- 70–100 g vysokoprocentní čokolády (70–85 % kakaa)
- 150 g lískooříškové Mixitelly
- 150–200 ml rumu
Postup
- Do hrnce naliju smetanu a mléko. Přivedu k varu. Odstavím ze sporáku.
- Do vroucí smetany nasypu cukr, nalámu čokoládu a naliju Mixitellu. Důkladně rozmíchám nebo promixuju tyčovým mixérem.
- Nechám vychladnout.
- Přiliju rum podle chuti a promíchám. Rozdělím do lahví.
- Podávám na ledu a před podáváním likér důkladně protřepu.
Doba přípravy
10 minut + zchladnutí likéru
Množství
1,1–1,2 l
Recept jsem připravila v milé spolupráci s Mixit. Od pondělí 20. do pondělí 27. 11. (23:59) můžete využít slevový kód BUCHTAVTROUBE na celý sortiment, a to včetně již zlevněných produktů. Kód lze také kombinovat s množstevní slevou.