Kdo by neměl rád palačinky, že? Řekla bych, že palačinky jsou synonymem pro pohodové ráno. Jestli vás ale nudí potřené marmeládou, zkuste naši oblíbenou variaci – nugát a banán. Pro křupavý efekt doporučuju náplň posypat drcenými kakaovými boby anebo lehce opraženými oříšky.

Bojíte se ječné mouky v těstě? Není třeba. Ječná mouka se báječně hodí na přípravu lívanců a palačinek. Oproti běžné mouce obsahuje více vlákniny a méně lepku.


Co potřebuju na palačinky?

  • 250 ml mléka (já dala plnotučné, hodí se i rostlinné)
  • 1 vajíčko
  • 90–95 g ječné mouky
  • trochu oleje na pečení palačinek

K podávání: Mixitella Gianduia – nugát a kakao, banán, drcené kakaové boby


Jak připravuju?

  1. Všechny suroviny na palačinky dám do mísy. Metlou vymíchám hladké velmi tekuté těsto. Nechám 30 min. odpočinout.
  2. Pánev lehce potřu olejem a vliju naběračku těsta. Peču z obou stran. Celkem jsem připravila 6 palačinek o průměru asi 20 cm.
  3. Potřu bohatou vrstvou Mixitelly a pokladu kolečky banánu. Případně posypu ještě kakaovými boby či oříšky.

Recept vznikl ve spolupráci s Mixit.

Doba přípravy
10 min. + 30 min. odležení těsta

Počet palačinek
6 menších palačinek

Obměny
Místo banánu jsou skvělé i jahody anebo borůvky