Kdo by neměl rád palačinky, že? Řekla bych, že palačinky jsou synonymem pro pohodové ráno. Jestli vás ale nudí potřené marmeládou, zkuste naši oblíbenou variaci – nugát a banán. Pro křupavý efekt doporučuju náplň posypat drcenými kakaovými boby anebo lehce opraženými oříšky.
Bojíte se ječné mouky v těstě? Není třeba. Ječná mouka se báječně hodí na přípravu lívanců a palačinek. Oproti běžné mouce obsahuje více vlákniny a méně lepku.
Co potřebuju na palačinky?
- 250 ml mléka (já dala plnotučné, hodí se i rostlinné)
- 1 vajíčko
- 90–95 g ječné mouky
- trochu oleje na pečení palačinek
K podávání: Mixitella Gianduia – nugát a kakao, banán, drcené kakaové boby
Jak připravuju?
- Všechny suroviny na palačinky dám do mísy. Metlou vymíchám hladké velmi tekuté těsto. Nechám 30 min. odpočinout.
- Pánev lehce potřu olejem a vliju naběračku těsta. Peču z obou stran. Celkem jsem připravila 6 palačinek o průměru asi 20 cm.
- Potřu bohatou vrstvou Mixitelly a pokladu kolečky banánu. Případně posypu ještě kakaovými boby či oříšky.
Recept vznikl ve spolupráci s Mixit.
Doba přípravy
10 min. + 30 min. odležení těsta
Počet palačinek
6 menších palačinek
Obměny
Místo banánu jsou skvělé i jahody anebo borůvky