Kdo je večer připraven, nebude ráno překvapen. A ušetří si tak ráno spousty stresu i času a hlavně si zajistí skvělou snídani.
Všechny recepty jsem vymýšlela tak, abyste je mohli/y připravit už večer, kdy si najdete trochu klidu a času a ráno už je jen dozdobíte či dopečete.
Duhové skleničky
Jí se i očima 👀. Zkuste upgradovat ovesnou kaši o barvy 🌈. Vyzkoušeno na dceři, která jinak ovesnou úplně nemusí. Navíc příprava je téměř instantní. Večer vše smícháte a ráno už jen naservírujete na talíř anebo hodíte do batohu 🎒.
Mrkněte na postupové video na Instagramu.
Co potřebuju?
na 1 porci (upravte podle svých zvyklostí) / cca 200g sklenička
- 3 lžíce jemných ovesných vloček
- 0,5 lžíce chia semínek
- 2 lžíce strouhaného kokosu
- 4 lžíce bílého jogurtu
Borůvková sklenička
- 2 lžíce lesních (mražených) borůvek
- doslazení pokud chcete: borůvková marmeláda či marmeláda z lesních plodů
Jahodová sklenička 🍓
- hrst lyofilizovaných jahod
- případně trochu jogurtu navíc na zředění
Banánová sklenička 🍌
- půl banánu
- 1 lžíce oříškového másla
Kávová sklenička ☕️
- 30-40 ml espressa
- 1 lžička čekankového sirupu (medu)
- 1 lžíce oříškového másla
Meruňková sklenička 🍑
- 3-4 meruňky (mražené)
- doslazení pokud chcete: meruňková marmeláda
Jak připravuju?
- Všechny suroviny na základní skleničku smíchám a dochutím podle sebe. Přendám do skleničky a dám přes noc do lednice.
- Vyzkoušet můžete naše oblíbené barevné i chuťové variace.
- Snídani si takto můžete vzít s sebou do školy či práce. Doma si je naservírujte na talíř a přidejte čerstvé ovoce, tvaroh a kávu ☕️
Skořicovo-švestkový crumble s tvarohem
Křupavá drobenka, šťavnaté švestky a jemný tvaroh. Tahle snídaně vám provoní byt i nastartuje den 🏁. A chutnat bude zaručeně celé rodině. Nejraději ho připravuju večer a ráno už jen upeču, takže mohu pak servírovat dokonalou snídani bez ranního stresu 🧘♀️.
Co potřebuju?
- 250 g měkkého tvarohu (anebo půl tvarohu a půl bílého jogurtu)
- 1 vajíčko
- 50 g třtinového cukru
- 450 g švestek – váha v neodpeckovaném stavu
- 35 g změklého másla
- 70 g jemných ovesných vloček
- 35 g třtinového cukru
- 1 lžíce skořice
Jak peču?
- V misce rozmíchám vajíčko s tvarohem/jogurtem a cukrem. Vliju do zapékací misky.
- Švestky rozpůlím, vyndám pecku a pokladu na tvaroh.
- V další misce připravím drobenku – prsty rozmělním máslo s cukrem, vločkami a skořicí. Drobenkou zasypu švestky.
- Peču na 175 stupňů v předehřáté troubě asi 45 minut.
- Podávám ideálně ještě teplé.
Vajíčkové muffiny
Máte raději slanou snídani 🍳? Zkuste tyhle snadné muffiny. Oproti klasickým míchačkám je to příjemná změna. Studené jsou skvělé i na svačinu 🥪.
Co potřebuju na 6 muffinů?
- 4 větší vajíčka
- 50 ml plnotučného mléka
- 50 g tvrdého sýra (ementál, gouda…)
- 2 zralá rajčata
- hrst čerstvé bazalky
- sůl, pepř
Jak peču?
- Do větší mísy nastrouhám nahrubo sýr, přiliju mléko, rozklepnu vajíčka, natrhám bazalku, nakrájím rajčata na kousky, osolím, opepřím. Vidličkou prošlehám.
- Rozehřeju troubu na 180 stupňů. Do formiček na muffiny dám papírové/silikonové kosíčky. Rozdělím vaječnou směs. Takto je můžete uložit do lednice a ráno jen upéct.
- Peču 25 minut. Nechávám zchladnout v nastevřené troubě. Podávám s kváskovým chlebem, žervé a čerstvým ovocem a zeleninou.
Tip: muffinky můžete upéct rovnou večer a ráno podávat studené anebo je můžete v troubě ještě chvíli ohřát.
Už víte, co budete vařit k večeři? Ne? Tak honem mrkněte sem na 3 nápady na večeře, které připravíte za 10 minut.
Recepty byly připraveny v milé spolupráci s Petit Bateau.