Kdo je večer připraven, nebude ráno překvapen. A ušetří si tak ráno spousty stresu i času a hlavně si zajistí skvělou snídani.

Všechny recepty jsem vymýšlela tak, abyste je mohli/y připravit už večer, kdy si najdete trochu klidu a času a ráno už je jen dozdobíte či dopečete.

Duhové skleničky

Jí se i očima 👀. Zkuste upgradovat ovesnou kaši o barvy 🌈. Vyzkoušeno na dceři, která jinak ovesnou úplně nemusí. Navíc příprava je téměř instantní. Večer vše smícháte a ráno už jen naservírujete na talíř anebo hodíte do batohu 🎒.

Mrkněte na postupové video na Instagramu.

Co potřebuju?

na 1 porci (upravte podle svých zvyklostí) / cca 200g sklenička

  • 3 lžíce jemných ovesných vloček
  • 0,5 lžíce chia semínek
  • 2 lžíce strouhaného kokosu
  • 4 lžíce bílého jogurtu

Borůvková sklenička

  • 2 lžíce lesních (mražených) borůvek
  • doslazení pokud chcete: borůvková marmeláda či marmeláda z lesních plodů

Jahodová sklenička 🍓

  • hrst lyofilizovaných jahod
  • případně trochu jogurtu navíc na zředění

Banánová sklenička 🍌

  • půl banánu
  • 1 lžíce oříškového másla

Kávová sklenička ☕️

  • 30-40 ml espressa
  • 1 lžička čekankového sirupu (medu)
  • 1 lžíce oříškového másla

Meruňková sklenička 🍑

  • 3-4 meruňky (mražené)
  • doslazení pokud chcete: meruňková marmeláda

Jak připravuju?

  1. Všechny suroviny na základní skleničku smíchám a dochutím podle sebe. Přendám do skleničky a dám přes noc do lednice.
  2. Vyzkoušet můžete naše oblíbené barevné i chuťové variace.
  3. Snídani si takto můžete vzít s sebou do školy či práce. Doma si je naservírujte na talíř a přidejte čerstvé ovoce, tvaroh a kávu ☕️

Skořicovo-švestkový crumble s tvarohem

Křupavá drobenka, šťavnaté švestky a jemný tvaroh. Tahle snídaně vám provoní byt i nastartuje den 🏁. A chutnat bude zaručeně celé rodině. Nejraději ho připravuju večer a ráno už jen upeču, takže mohu pak servírovat dokonalou snídani bez ranního stresu 🧘‍♀️.

Co potřebuju?

  • 250 g měkkého tvarohu (anebo půl tvarohu a půl bílého jogurtu)
  • 1 vajíčko
  • 50 g třtinového cukru
  • 450 g švestek – váha v neodpeckovaném stavu
  • 35 g změklého másla
  • 70 g jemných ovesných vloček
  • 35 g třtinového cukru
  • 1 lžíce skořice

Jak peču?

  1. V misce rozmíchám vajíčko s tvarohem/jogurtem a cukrem. Vliju do zapékací misky. 
  2. Švestky rozpůlím, vyndám pecku a pokladu na tvaroh. 
  3. V další misce připravím drobenku – prsty rozmělním máslo s cukrem, vločkami a skořicí. Drobenkou zasypu švestky. 
  4. Peču na 175 stupňů v předehřáté troubě asi 45 minut. 
  5. Podávám ideálně ještě teplé. 

Vajíčkové muffiny

Máte raději slanou snídani 🍳? Zkuste tyhle snadné muffiny. Oproti klasickým míchačkám je to příjemná změna. Studené jsou skvělé i na svačinu 🥪.

Co potřebuju na 6 muffinů?

  • 4 větší vajíčka
  • 50 ml plnotučného mléka
  • 50 g tvrdého sýra (ementál, gouda…)
  • 2 zralá rajčata
  • hrst čerstvé bazalky
  • sůl, pepř

Jak peču?

  1. Do větší mísy nastrouhám nahrubo sýr, přiliju mléko, rozklepnu vajíčka, natrhám bazalku, nakrájím rajčata na kousky, osolím, opepřím. Vidličkou prošlehám.
  2. Rozehřeju troubu na 180 stupňů. Do formiček na muffiny dám papírové/silikonové kosíčky. Rozdělím vaječnou směs. Takto je můžete uložit do lednice a ráno jen upéct.
  3. Peču 25 minut. Nechávám zchladnout v nastevřené troubě. Podávám s kváskovým chlebem, žervé a čerstvým ovocem a zeleninou.

Tip: muffinky můžete upéct rovnou večer a ráno podávat studené anebo je můžete v troubě ještě chvíli ohřát.

Už víte, co budete vařit k večeři? Ne? Tak honem mrkněte sem na 3 nápady na večeře, které připravíte za 10 minut.

Recepty byly připraveny v milé spolupráci s Petit Bateau.