Až příliš často si děláme k snídani ovesnou kaši. Její příprava zabere pár minut. Občas je potřeba ale udělat změnu, abychom se té ovesné nepřejedli, proto sem tam uvařím kokosovou rýžovou kaši. Díky kokosovému mléku dceři ohromně chutná a je také dost sytá, abychom vydrželi až do oběda 🙂

Doporučení: kaše je vhodná pro děti od 6 měsíců po zavedení alergenů. Servírování upravte dle věku svých dětí.


Ingredience

  • 350 g kokosového mléka z plechovky (doporučuji alespoň 60 % kokosové dužiny)
  • 150 g mléčné rýže
  • 350 g vody
  • špetka soli
  • 6 tobolek kardamomu (nemusí být)
  • lesní ovoce k podávání
  • med / javorový sirup na doslazení pro dospělé

Postup

1.
Rýži neproplachuju a rovnou zaliju vodou. Lehce osolím, vhodím tobolky kardamomu a společně přivedu k varu. Vařím asi 12 minut, než se voda vyvaří.

2.
Přiliju kokosové mléko a nechám vařit doměkka. Asi dalších 20–30 minut.

3.
Vylovím tobolky kardamomu.

4.
Rozdělím na talíře, ozdobím lesním ovocem anebo jiným oblíbeným ovocem. Formu servírování ovoce volím dle věku dítěte. Dosladím případně javorovým sirupem anebo medem. Dceři nesladím vůbec.

Doba přípravy
25–30 minut

Počet porcí
3–4