Těstoviny – nejvíc vděčné a nejvíc rychlé jídlo. V tomto receptu je jen pár surovin, proto si pečlivě vybírejte jen ty kvalitní, abyste si skutečně pochutnali.
Co potřebuju?
- 3 menší cukety (750 g celkem)
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- různé sušené anebo čerstvé bylinky (oregáno, bazalka, tymián…)
- hrst sušených rajčat naložených v oleji
- 300 g těstovin
- 200 g fety
- kůra z jednoho chemický neošetřeného citrónu
- 100 g slunečnicových semínek
- olivový olej
- sůl
Jak vařím?
1.
Zapnu si předehřívat troubu na 180 stupňů.
2.
Omytou cuketu nakrájím na 3–4 mm silné plátky a pokladu je na plech vyložený pečicím papírem, snažím se, aby se cukety moc nepřekrývaly.
3.
Zasypu různými bylinkami, na které mám chuť, přihodím i stroužky oloupaného česneku, lehce osolím a zakápnu tak 2 lžícemi olivového oleje.
4.
Peču asi 25 minut.
5.
V mezičase si pokrájím sušená rajčata nahrubo.
6.
Semínka slunečnice si zlehka nasucho opeču na pánvi.
7.
Uvařím si těstoviny v silně osolené vodě.
8.
Uvařené těstoviny sliju a hned promíchám se sušenými rajčaty, přidám pak i pečenou cuketu.
9.
Naservíruju na jednotlivé talíře a každou porci posypu opraženými semínky, rozdrobenou fetou a zastrouhám kůrou z citrónu.
10.
Případně už jen zakápnu olivovým olejem a podávám.
Doba přípravy
30 minut
Počet porcí
3–4
TIP
Zbylá porce vám skvěle poslouží jako oběd do krabičky